Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Ingyenes hívásokkal terelne a VoWifi felé a Digi

A DIGI a közelmúltban jelentette be 2021. január 1-től elérhető lakossági havidíjas tarifacsomagjait. A mostani bejelentés alapján a tarifacsomagokkal VoWifi technológiáján keresztül a DIGI és Invitel vezetékes és DIGIMobil irányba indított hívások forgalmi díj mentesek lesznek, ezzel további előnyöket biztosítva a DIGI és Invitel előfizetőknek.

Bár a Digi közleményében azt írja, hogy a lépés oka az előfizetők igényének figyelembe vétele, de emellett fontos szempont lehetett az is, hogy a Digi csak korlátozott frekvenciával rendelkezik, és a lépéssel sokakat vehet rá a VoWifi bekapcsolására, amivel - legalábbis amíg a felhasználó ismert WiFi hálózat közelében tartózkodik, jellemzően otthon és a munkahelyen - tehermentesítheti saját hálózatát is.

A hivatalos bejelentés szerint a Digi 2021. januártól elérhető lakossági tarifacsomagjai, a DIGIMobil PLUSZ, DIGIMobil MAX csomagok és a kiegészítő Junior opció forgalmi díj mentes hívás funkcióval egészültek ki belföldi, DIGI és Invitel vezetékes, valamint DIGIMobil irányba, amennyiben a hívást VoWifin keresztül indítják. A VoWifi (Voice over Wifi – Wifin keresztül történő hanghívás) technológiának köszönhetően az erre alkalmas telefonokkal nyílt Internet elérésű Wifi kapcsolattal rendelkező helyeken lehet hívást kezdeményezni és fogadni. Gyakorlati szempontól megközelítve ez annyit tesz, hogy a kedvező havidíjú lakossági tarifacsomagok választása esetén bármely VoWifi technológián keresztül indított DIGIMobil, valamint DIGI vagy Invitel vezetékes hálózat irányba történő hívás 0Ft/percért kerül kiszámlázásra.

A VoWifi további előnyeihez tartozik a gyorsabb híváskapcsolás, SMS szolgáltatás hívás közbeni zavartalan küldés/fogadása és a magas hangminőség. Ezen felül a technológia lehetővé teszi a hanghívás és az adatforgalom egyszerre történő igénybevételét, valamint nagyobb lefedettséget biztosít Wifi-vel rendelkező helyeken, ahol ezt a forgalom lehetővé teszi.

A DIGI hálózat lefedettsége folyamatosan növekszik, hiszen a vállalat mindig arra törekedett és így tesz a továbbiakban is, hogy a lehető legkedvezőbb áron biztosítsa felhasználóinak magas színvonalú technológiai szolgáltatásait. A DIGI tervezett és ütemezett hálózatfejlesztési stratégiájának köszönhetően a lefedett települések listája hétről hétre növekszik, és amelyen található települések száma elérte a 650-et.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}