Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Dev

Ingyen SSL osztott tárhelyekre

A Let's Encrypt projektről valószínűleg a legtöbb webhelytulajdonos hallott: Ez az a projekt, ami mögött olyan cégek állnak, mint amilyen a Mozilla, a Cisco, a Facebook, vagy éppen a Google, és ez a projekt az, ami ingyenes SSL-t ad webhelytulajdonosok számára, így könnyen biztonságossá varázsolhatjuk a weboldalunk és a felhasználók közötti kommunikációt. Ráadásul a HTTPS-es weboldalunkal sem lesz probléma, mivel ilyen nagy cégek vannak a projekt mögött, a böngészők legnagyobb többsége elfoadja a Let's Encrypt-es hitelesítést. Az ilyen szintű védelem pedig lassan kötelezővé válik: A felhasználóink adatának biztonságát Így lehet garantálni a szerver és a felhasználó közötti kommunikációban, ráadásul 2017 január 1-étől már a Google keresési algortmusa is figyelembe fogja venni a HTTPS meglétét a találatok rendezésénél. Amennyiben Chrome-t használunk, még nagyobb változások jöhetnek, a Google böngészője a következő évben a nem biztonságos csatornán való adattovábbítást egyértelműen jelezni fogja a felhasználók felé. Mindent összevetve, ha még nem tettük volna meg, akkor most eljött az ideje egy ssh tanúsítmány beszerzésének, és a weboldalunk HTTPS kapcsolatra való átállításának. És ha mindezt akár ingyen is megtehetjük, miért választanánk más lehetőséget?

A Let's Encrypt-el egészen addig nem lesz semmi bajunk, amíg hozzáférünk a szerverhez, és tudjuk azt módosítani.Ez esetben elegendő telepíteni a Certbot-ot, ami konfgurálás után mindent elvégez helyettünk. De mi a helyzet akkor, ha csak egy admin-felülethez - például a Cpanel-hez - férünk hozzá? Ez esetben sem kell lemondanunk az ingyen SSL-ről, ilyenkor sietnek segítségünkre online szolgáltatások. A két legjobb ilyen szolgáltatás az SSL for Free és a ZeroSSL.

SSL for Free

Az oldalra ellátogatva egyből létrehozhatjuk az SSL hítelesítésünket a domain-név megadásával, de még több hasznos funkciót kapunk regisztráció és belépés után - ez esetben egy áttekintést kapunk a már létrehozott SSL-einkről, így könnyen tudjuk őket kezelni, illetve megújítani. mután megadtuk a domain-nevet a Create free SSL Certificate gombra kattintva az oldal végigvezet a szükséges lépéseken. 

Egy fájl feltöltésével igazolnunk kell majd, hogy miénk a weboldal, majd meg is kapjuk e szükséges kódokat.

ZeroSSL

Ez esetben a domain mezőbe kell beírnunk a hitelesíteni kívánt weboldal címét, majd elfogadnunk a ZeroSSL és a Let's Encrypt szabályzatát. A next gombra kattintva itt is hitelesítenünk kell, hogy miénk a weboldal, majd itt is megkapjuk a szükséges kódokat.

SSL beállítása

Ehez a weboldalunkhoz tartozó admin-felületünkön meg kell keressük a SSL kezelő részt, ami Cpanel alatt a SSL/TLS kezelő menüpontban érhető el. Itt válasszuk az SSL-webhelyek kezelése menüpontot. A Tartomány menüben válassuk ki a megfelelő weboldalcímet, majd töltsük ki az ez alatt található három mezőt a megfelelő, előbb megkapott értékekkel. 

Kattintsunk az Install certificate gombra, és már be is fejeztük a műveletet, weboldalunk mostantól HTTPS-es webcímen is elérhetővé vált.  

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}