1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Dev
  4. Ingyen SSL osztott tárhelyekre

Ingyen SSL osztott tárhelyekre

Dev

A Let's Encrypt projektről valószínűleg a legtöbb webhelytulajdonos hallott: Ez az a projekt, ami mögött olyan cégek állnak, mint amilyen a Mozilla, a Cisco, a Facebook, vagy éppen a Google, és ez a projekt az, ami ingyenes SSL-t ad webhelytulajdonosok számára, így könnyen biztonságossá varázsolhatjuk a weboldalunk és a felhasználók közötti kommunikációt. Ráadásul a HTTPS-es weboldalunkal sem lesz probléma, mivel ilyen nagy cégek vannak a projekt mögött, a böngészők legnagyobb többsége elfoadja a Let's Encrypt-es hitelesítést. Az ilyen szintű védelem pedig lassan kötelezővé válik: A felhasználóink adatának biztonságát Így lehet garantálni a szerver és a felhasználó közötti kommunikációban, ráadásul 2017 január 1-étől már a Google keresési algortmusa is figyelembe fogja venni a HTTPS meglétét a találatok rendezésénél. Amennyiben Chrome-t használunk, még nagyobb változások jöhetnek, a Google böngészője a következő évben a nem biztonságos csatornán való adattovábbítást egyértelműen jelezni fogja a felhasználók felé. Mindent összevetve, ha még nem tettük volna meg, akkor most eljött az ideje egy ssh tanúsítmány beszerzésének, és a weboldalunk HTTPS kapcsolatra való átállításának. És ha mindezt akár ingyen is megtehetjük, miért választanánk más lehetőséget?

A Let's Encrypt-el egészen addig nem lesz semmi bajunk, amíg hozzáférünk a szerverhez, és tudjuk azt módosítani.Ez esetben elegendő telepíteni a Certbot-ot, ami konfgurálás után mindent elvégez helyettünk. De mi a helyzet akkor, ha csak egy admin-felülethez - például a Cpanel-hez - férünk hozzá? Ez esetben sem kell lemondanunk az ingyen SSL-ről, ilyenkor sietnek segítségünkre online szolgáltatások. A két legjobb ilyen szolgáltatás az SSL for Free és a ZeroSSL.

SSL for Free

Az oldalra ellátogatva egyből létrehozhatjuk az SSL hítelesítésünket a domain-név megadásával, de még több hasznos funkciót kapunk regisztráció és belépés után - ez esetben egy áttekintést kapunk a már létrehozott SSL-einkről, így könnyen tudjuk őket kezelni, illetve megújítani. mután megadtuk a domain-nevet a Create free SSL Certificate gombra kattintva az oldal végigvezet a szükséges lépéseken. 

Egy fájl feltöltésével igazolnunk kell majd, hogy miénk a weboldal, majd meg is kapjuk e szükséges kódokat.

ZeroSSL

Ez esetben a domain mezőbe kell beírnunk a hitelesíteni kívánt weboldal címét, majd elfogadnunk a ZeroSSL és a Let's Encrypt szabályzatát. A next gombra kattintva itt is hitelesítenünk kell, hogy miénk a weboldal, majd itt is megkapjuk a szükséges kódokat.

SSL beállítása

Ehez a weboldalunkhoz tartozó admin-felületünkön meg kell keressük a SSL kezelő részt, ami Cpanel alatt a SSL/TLS kezelő menüpontban érhető el. Itt válasszuk az SSL-webhelyek kezelése menüpontot. A Tartomány menüben válassuk ki a megfelelő weboldalcímet, majd töltsük ki az ez alatt található három mezőt a megfelelő, előbb megkapott értékekkel. 

Kattintsunk az Install certificate gombra, és már be is fejeztük a műveletet, weboldalunk mostantól HTTPS-es webcímen is elérhetővé vált.  

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
5 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Ma én is meg akartam csinálni,vmarci21et is bevontam de nem tudtuk összehozni.
uCoz ugyanis csak akkor támogatja az sslt ha prémium felhasználó vagyok.
Közel hat éve van náluk weboldalam,de már erősen gondolkozok azon,hogy itt hagyom az egészet.Tudom az egész világ erről szól: kicsit adj,sokat markolj....
2016.11.01 16:32
Ez egyáltalán nem így van - SSL-t se ingyen, se fizetősen nem lehet .ucoz.hu-s domainek esetében csatolni. Let's Encrypt pedig nginx szerveren nem használható.
2016.11.01 16:47
Köszi,de ezzel nem vagyok beljebb.Tudom nem rajtad múlik és nem jól tudtam,elnézést.
2016.11.01 16:56
Bigblog: Ez egyáltalán nem így van:
Let's Encrypt bárhol használható a fent leírt módszerrel, pont az a lényege, hogy a webszerverhez nem kell hozzányúlni. Ha el lehet helyezni a tanusítmányt az oldalon, akkor működik, így uCozon is mennie kell ;)
2016.11.01 17:01
Hidd el, próbáltam már.
2016.11.01 17:08