Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Szoftver

Így töröld az Avast SafeZone kiegészítőt a böngésződből

Sokan ismeritek az Avast Free Antivirust, így valószínű találkoztatok azon belül használatos SafeZone-nal, mely a böngészőbe épülve próbálja meg a felhasználó biztonságát megteremteni netezés közben. Viszont mindenkinek megvan a saját módszere a reklámok és egyéb kéretlen anyagok blokkolása ellen, mint például az Adguard, adblock, Custom Hosts, a Chrome beépített szűrője vagy épp az Edge alatt működő SmartScreen.

A SafeZone nem rossz kiegészítő, de sok esetben mutat fals riasztást. Többször olyan oldalakra jelez, mint az Origo vagy DirtyWindows, mely nem vírusos- így a SafeZone néha hitelességét veszti.

Van módszer úgy eltávolítani a SafeZone kiegészítőt, hogy maga az Avast és a többi egysége ezt ne érezze meg.  Természetesen ezt azoknak ajánlom, akiknek van más biztonsági programja. Sima mezei felhasználónak nem ajánlott a módosítás!

SafeZone eltávolításának menete

1. Lépés: A keresőbe (tálcán) írjuk be a következőt „appwiz.cpl” és nyissuk meg.

2. Lépés: Megkaptuk a telepített alkalmazások és kiegészítők ablakot. Itt keressük meg az Avast Free Antivirus programot, majd jobb klikkel kattintva rá – módosítást lehetőséget válasszuk ki.

3. Lépés: Módosítás (Change) kattintsunk.

4. Lépés: A böngésző SafeZone elől vegyük el a pipát, majd a „Módosítás” (Change) kattintva, elvégzi a szoftver a beállításokat.

Ezt követően nekünk már csak egy újraindításra lesz szükségünk és készen vagyunk az eltávolítással.

Ami még hasznos lehet

Friss telepítésnél is megadhatjuk, hogy a SafeZone ne telepítse.

A telepítőt futtat a „Telepítés” gomb alatt van egy „Testreszabás” (Customise) link, melye elérhetjük a 2. lépésnél látható ablakot, majd folytassuk innen a lépéseket.

Természetesen a módosítás helyett a telepítésre kell majd mennünk.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}