Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Így állnak egymáshoz képest a magyar mobil szolgáltatók - Mobilhálózati jelentés

Majdnem minden kategóriában a Telekom hálózata nyert az Opensignal magyar mobilhálózatokat ranksoroló jelentésében, mely 7 kategóriában vizsgálta a 4 mobil-szolgáltatót.

A videólejátszás tekintetében a Telekom felhasználói élvezhetik a legjobb videoélményt Magyarországon, mely 76,9 pontot kapott a lehetséges 100-ból, melyet nem sokkal lemaradva követ a Telenor és a Vodafone, 75,1 és 73,7 ponttal. Az utolsó helyre jelentős lemaradással a korlátos frekvencia-kerettel rendelkező Digi Mobil futott be 60,3 ponttal.

Ebben a kategóriában az Onesignal azt vizsgálta, hogy hogy az operátor hálózatán keresztül okostelefonra továbbított videó az egyes minőségekben milyen gyorsan töltődnek be. Az egyre alacsonyabb pontszámok egyre növekvő betöltési időt, míg a nagyon alacsony pontszámok már akadozó videólejátszást jelentenek.


Kép: © Opensignal Limited

Az online játékok vizsgálatában olyan kritériumokat figyeltek, hogy a mobiljátékosok tapasztalatait milyen mértékben befolyásolják olyan tényezők, mint a késés, a jitter és a csomagvesztés.

Ebben a kategóriában a 78,2 ponttal a Telekom jó minősítést szerzett, a Telenor és a Vodafone pedig a fair minősítési kategóriába került 73,7, illetve 65,5 ponttal. Eközben a DIGIMobilnak csak a silány kategóriába sikerült bekerülnie 61,1-es pontszámmal.


Kép: © Opensignal Limited

Sebességet tekintve fej-fej mellett vezet a Telekom és a Telenor, melyek hálózatain 34,2 és 32,7 mbps volt az átlagos letöltési, illetve 12,6 és 10,6 mbps az átlagos feltöltési sebesség.

Tőlük lemaradva a Vodafone átlag 23,2 mbps le és 8,9 mbps feltötlési sebeséget ért el, míg a sort a Digi Mobil zárja, letöltési rányban mindössze 5,5, míg feltöltési irányba 3.1 mbps-es sebességgel.Kép: © Opensignal Limited

A lefedettséget tekintve a Telekom toronymagasan vezet, a lehetséges 10 pontból 9,4 pontot sikerült megszereznie, míg a második helyre a Telenor futott be 8,3-as pontszámmal, a harmadik pedig a Vodafone lett, aki 7,6-os értékelést tudhat magáénak. A Digi Mobil jelentősen lemaradva, kereken 3-as értékkel zárta a négy szolgáltató közötti versenyt.


Kép: © Opensignal Limited

Jól szerepel viszont a Digi, ha azt nézzük, hogy a hálózattal lefedett részei közül mekkora részen érhető el 4G szolgáltatás, ugyanis a Digi Mobil előfizetői a hálózaton eltöltött idő 96,7 százalékában 4G hálózathoz csatlakozhattak.

A még 3G hálózattal is rendelkező másik három szolgáltató közül a Telekom vezet, ahol 94,5% ugyan ez az arány, míg a Telenor ügyfelei az idő 92,3, a Vodafone előfizetői pedig 89,0 százalékában örülhetnek 4G kapcsolatnak.


Kép: © Opensignal Limited

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}