Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Így ellenőrizheted, hogy számítógépeden el fog-e futni a Windows 11

A Microsoft a mai napon nemcsak bemutatta a Windows 11-et, hanem kiadott egy segédeszközt is, amely megmondja gépünkről, hogy az Windows 11 kompatibilis-e vagy nem. A PC Health Check nevet viselő alkalmazás nemcsak megmondja, hogy az adott számítógép megfelel-e a Windows 11 rendszerkövetelményeinek, hanem ingyenesen le is tölti a Windows 11 frissítést, amint elérhető lesz a Microsoft új operációs rendszere. 

Az új Windows a követelmények alapján már csak 64 bites kiadásban fog megjelenni, 32 bites kiadásban nem lesz elérhető - ezzel az első Windows főverzió lesz, ami teljesen szakít az Intel lassan négy évtizedes technológiájával.

Ennek megfelelően az új Windows kiadás futtatásához legalább 2 magos, 1 GHz-es vagy gyorsabb processzor és legalább 4 GB RAM lesz szükséges.

Ezek mellett az új Windows a BIOS-al is szakít: A Windows 11 csak UEFI-vel, TPM 2.0-val és bekapcsolt Secure Boot-al lesz telepíthető. Ezen változások valószínűleg többek számára lesz fájdalmas, mint a 32 bit támogadásának elhagyása, hiszen a TPM 2.0 alig fél évtizede érhető el, így viszonylag újabb alaplapok esetén is UEFI frisítésre lehet szükség a Windows 11 telepítése előtt.

Ezek mellé 64 GB tárhelyre, legalább 9 colos megjelenítőre, legalább DirectX 12-kompatibilis és WDDM 2.0 driverrel rendelkező videokártyára van szükség.

 

 

A Windows 11 Home kiadása pedig az offline telepítés támogatásával is szakít: ezen verzió telepítésénél az eszköz első használatához internetkapcsolatra és Microsoft-fiókra van szükség.

 

 

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}