Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Blog

Home office alapkövetelmények

Bár az IT profilú cégek korábban is átlag fölötti rugalmasságot biztosítottak, a 2020-as év első felében Magyarországra is megérkezett járvány tovább javította a Home Office intézményhez való céges hozzáállást. A legtöbb cég rájött ugyanis arra, hogy az élet otthonról dolgozva sem áll meg, sőt a legtöbb dolgozó ezt segítségnek és lehetőségnek éli meg. Nem teljesen evidens azonban, hogyan is alakítsuk ki az otthoni munkahelyünket, ezért most felvillantunk néhány aspektust, amelyekre érdemes odafigyelni.

Az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban leggyakrabban emlegetett tényező, hogy az emberek megspórolják a munkábajárást - ha viszont jobban belegondolunk, szinte mindennemű mozgást kiiktat az életünkből. Home office-ban nem szükséges az iroda egyik végéből a másikba elmennünk ahhoz, hogy egyeztessünk bármelyik kollégánkkal, nincs személyes jelenlétet igénylő daily standupunk sem, ahol - ha negyed órára is, de - mégiscsak állva hallgatjuk meg egymást. 

Függetlenül attól, hogy mennyi időt fordítunk edzésre, nagyon körültekintően kell megválasztani az otthoni munkavégzést kiszolgáló bútorainkat, hogy elkerüljük a jövőbeni fájdalmakat.

Ülőhely

Abban szinte mindenki egyetért, hogy az ülőhely, azaz a szék megválasztása az egyik legfontosabb kérdés. Nézzünk néhány szempontot, amelyet érdemes figyelembe venni az irodai székek közötti válogatáskor:

  •  legyen strapabíró,
  •  fontos a megfelelő deréktámasz,
  •  javasolt a kartámasz és a fejtámla is.

Asztal

Az íróasztalok témakörében már sokkal nagyobb a rugalmasságunk, így ott könnyebben érvényesíthetőek a design szempontok - akár az ergonómiát is megelőzve. Ha állítható magasságú asztal beszerzését nem is tudjuk megoldani, mindenképpen figyeljünk oda, hogy az asztal lapja igazodjon az ülésmagasságunkhoz, oly módon, hogy a karjainkkat kényelmesen el tudjuk helyezni. 

Ha az asztallap ugyanis túl magasan van, nehezünkre fog esni a gépelés, míg ha túl alacsonyan, akkor nagyon görbe pózban fogunk ülni - ez hosszútávon komoly derékfájdalmakhoz vezethet.

A fotó forrása: Just Life / Shutterstock.com

Oszd meg másokkal is:
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}