Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Szoftver

Hogyan lehet engedélyezni Google Chrome-ban a lapkeresést?

A Google Chrome lapkereső segítségével gyorsan megtalálhatjuk a megnyitott lapok közül az éppen aktuálisan kellő oldalt és ebben az útmutatóban megmutatom hogyan engedélyezhetjük ezt a funkciót.

A Google Chrome-nak immáron van egy lapkereső néven ismert funkciója, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan megtaláljuk a megnyitott lapot(kat) az aktuális ablakban. Az egyik legnagyobb probléma a böngészőkkel, hogy hajlamosak vagyunk megnyitni egy csomó lapot, ami miatt a cím annyira összezsugorodik, hogy csak az ikon látható és ahogy továbbra is egyre több lapot nyitunk meg, kitolódik oldalra, ami miatt még lapoznunk is kell vertikálisan. Ez a megoldás pedig bonyolulttá teszi a böngészést, ezért jön jól ez a kiegészítő funkció.

Ez a funkció a cikk írásakor a Google Chrome 88 bétában érhető el, de hamarosan publikus stabil verzió is megkapja ezt a „cukifaktort”.

Engedélyezés a beállításokban

Nyissuk meg a Google Chrome-ot, majd a címsorba illesszük be a következőt (nyilván nyissuk is meg: enter)

chrome://flags/#enable-tab-search

Az „Enable Tab Search” sor ki lesz jelölve. Itt a választómenüben „Enabled”-re kell tennünk, ezzel engedélyezve a kiegészítő funkciót.

Ezt követően pedig a böngésző kérni fog egy alkalmazás újraindítás a beállítások véglegesítéséhez. Végezzük el és megjelenik a kereső ikon, mely a címsor felett helyezkedik el – lefelé nyíl.

Ezt megtehetjük parancsikonon belül is

Nyissuk meg a Google Chrome-ot.

A tálcán az ikonra jobb klikkel, majd a megnyíló menüben a „Google Chrome” listára úgyszint jobb klikk, azon belül pedig tulajdonságok lehetőség.

A „cél” szövegdobozban a benne lévő szöveg végére navigáljunk, majd illesszük a végére a következőt:

--enable-features=TabSearch

Alkalmazás, majd Oké gombra kattintva mentettük a beállítást. Ezt követően zárjuk be, majd a tálcán nyissuk meg a Chrome-ot és látható lesz az új menü.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}