Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Hivatalos: megszűnik a Windows 10 Mobile támogatása

A Microsoft a Windows 10 Mobile súgó oldalán tette közzé az információt, miszerint az idei év végén megszünteti a támogatást a mobilos platformjának utolsó tagjánál. 2019. december 10-étől ugyanis a Windows 10 Mobile többé nem kap biztonsági frissítéseket sem, és ezzel egyidőben az ingyenes személyes illetve online támogatási lehetőségek is megszűnnek. 

Ennek megfelelően egy, eddig a Microsoft hivatalos csatornáin soha el nem hangzó javaslatot is megtalálhatunk, melyben a jelenleg még Windows 10 Mobile operációs rendszert használókat kérik meg, hogy váltsanak egy Android- vagy iOS-eszközre - bár a cég úgy tűnik nem akar lebeszélni senkit sem a saját szolgáltatásairól, így hozzáteszi azt is, hogy ezeken a platformokon és eszközökön is támogatják a mobilalkalmazásaikat.

Még ennél is hamarabb nyugdíjba vonul a rendszer a Lumia 640 és 640 XL készülékeken, mivel ezeken a Windows 10 Mobile 1703-as verziója volt az utolsó támogatott operációs rendszer, melynek 2019. június 11-én szűnik meg a támogatása. 

Mindentől függetlenül a Windows 10 Mobile rendszer 2019. december 10. után is működőképes lesz, de ezt a dátumot követően nem jelennek meg hozzá új frissítések (a biztonsági frissítéseket is beleértve), és a biztonsági mentési funkciók, valamint az egyéb háttérszolgáltatások is fokozatosan megszűnnek majd. Arról egyenlőre nincs információ, hogy az Áruház és egyéb, internetkapcsolathoz kötött Microsoftos alkalmazások működése mikor fog leállni - de előbbi még a támogatás megszűnését követően legalább 12 hónapig elérhető lesz.

Az új eszközök automatikus vagy manuális biztonsági mentése (beállításokhoz vagy alkalmazásokhoz), a támogatás megszűnése után még 3 hónapig lehetséges lesz (2020. március 10-ig).

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}