Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Hivatalos: Eladták a Telekom Romániát

A francia távközlési szolgáltató, az Orange vásárolta meg a Telekom Romania Communicationsnek az 54 százalékos tulajdonrészét, mely a második legnagyobb román vezetékes szolgáltató.

Az Orange ezzel kiegészítette az országban már elérhető mobil szolgáltatását vezetékes szolgáltatásokkal is, ezzel követve a Vodafone lépését, aki pont ugyanezt tette meg az év elején, amikor hazánkhoz hasonlóan Romániában felvásárolta a UPC-t, így kialakítva egy 4-in-1 szolgáltatási csomagot.

Ezzel a román piacon 3 ilyen, teljes-körű, lakossági telekommunikációs szolgáltatás nyújtására képes cég alakult ki, hiszen a harmadik mobil szereplő, a Digi is rendelkezik kábeles infrastruktúrával és szolgáltatás-csomaggal is.

Az Orange 268 millió eurót fizetett a román Telekomért, amely vállalat tavaly 622 millió euró bevételt ért el, 5 millió kiszolgált ügyfél mellett. A tulajdonrész maradéka a román állam, mivel nekik 46 százalékos részesedésük van  cégben - így a Telekom teljesen kivonult a román vezetékes telekommunikációs piacról.

Még 2020 nyarán a román versenytanács, és az Európai Bizottság is azt mondta, hogy a céljuk az, hogy erős verseny maradjon a román távközlési szektorban.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}