Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Folyton kidobja a Windows 10 a Microsoftos szolgáltatásokból? - mutatjuk, hogy javíthatod a Windows 10 jelszó-kezelésével kapcsolatos hibát

Még a májusi Windows frissítéssel érkezett a hiba, mely miatt a Windows 10 sok felhasználónál újra és újra a jelszó beírását kéri a Microsoft fiókhoz való hozzáféréshez.

Rengeteg Windows 10 felhasználó panaszkodik arra, hogy a Microsoft fiókot használó alkalmazások, köztük az Outlook, a OneDrive, a Chrome és az Edge, a 2020 májusi frissítés óta rendszeresen elfelejti a jelszavukat - írja a Forbes. Bár a hibát okozó frissítés még tavasz végén érkezett, de a hibát még mindig nem javította a Microsoft.

Szerencsére van egy kerülő-megoldás, mellyel javíthatjuk a hibát, így nem kell várnunk arra, hogy a Microsoft végre kiadjon egy frissítést a hibára.

Bár a hiba nem befolyásolja a Windows 10-be való bejelentkezést, mégis problémát okozhat azoknak akiknél jelentkezik a hiba, hiszen a rendszer újraindítása után minden alkalommal be kell írni a felhasználónevet és jelszót is.

 

A Microsoft tisztában van a problémával az november 6-án közzétett hibalista szerint "A Windows 10 2004 Build 19041.173 és a kapcsolódó frissítések telepítése után lehet hogy az Outlook és más alkalmazások már nem fognak emlékezni a jelszavakra".

A probléma javítása - 5 lépésben

1. Kattints a jobb egérgombbal a Windows 10 start gombjára, és válaszd a Windows Powershell (rendszergazda) lehetőséget.

2. Illessze be a következőket a Powershellbe:

 Get-ScheduledTask | foreach { If (([xml](Export-ScheduledTask -TaskName $_.TaskName -TaskPath $_.TaskPath)).GetElementsByTagName("LogonType").'#text' -eq "S4U") { $_.TaskName } }

3. Üss egy Entert, ekkor egy listát kapsz futó ​feladatokról.

4. Nyisd meg a Windows Feladatütemezőt, és tiltsd le az előző pontban kapott feladatokat.

5. Indítsd újra a gépet.

Ezután pedig az elfelejtett jelszavakat utolsó alkalommal kell beírnunk, hiszen ezek után a Windows 10 emlékezni fog rájuk.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}