Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Elkészítették a WannaCry visszafejtő programját

Hallhattunk már a WannaCry-ról, és a hatalmas pusztításáról. Ha esetleg elkaptuk, akkor még van esély arra, hogy megmentsük féltett fájljainkat anélkül, hogy fizetnénk 300 dollárt a visszaállításért.

Ha még nem indítottuk volna újra számítógépünket, akkor egy program segítségével, amit wannakiwi-nek hívnak, visszanyerhetjük adatainkat. Hogy miért ne indítsuk újra a gépet? A WCry a feloldó kulcsot a gép memóriájába tölti, és ez a program onnan megszerzi a kulcsot, így feltudja oldani a fájlokat. A kulcs a gép újraindításával törlődik a memóriából, és a wannakiwi már nem tudja feloldani a fájlokat. Ide kattintva láthatjuk a program működését.

Kezdetben a program csak Windows XP rendszeren működött, de már más rendszereket is támogat: Windows 7, Windows 2003 (32 bites), Windows Vista, Windows 2008 és 2008 R2. A programot innen tölthetjük le: Kattints ide!

Forrás: MSPoweruser

Oszd meg másokkal is:
galosik profilképe
Gálosi Kristóf @galosik Üdvözöllek profilomon! Jelenleg villamosipar és elektronikát tanulok. PLC programozó TruckersMP Staff tag Ha van kedved, dobj egy üzenetet!

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}