1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Hírek
  4. Elkészítették a WannaCry visszafejtő programját

Elkészítették a WannaCry visszafejtő programját

Hírek

Hallhattunk már a WannaCry-ról, és a hatalmas pusztításáról. Ha esetleg elkaptuk, akkor még van esély arra, hogy megmentsük féltett fájljainkat anélkül, hogy fizetnénk 300 dollárt a visszaállításért.

Ha még nem indítottuk volna újra számítógépünket, akkor egy program segítségével, amit wannakiwi-nek hívnak, visszanyerhetjük adatainkat. Hogy miért ne indítsuk újra a gépet? A WCry a feloldó kulcsot a gép memóriájába tölti, és ez a program onnan megszerzi a kulcsot, így feltudja oldani a fájlokat. A kulcs a gép újraindításával törlődik a memóriából, és a wannakiwi már nem tudja feloldani a fájlokat. Ide kattintva láthatjuk a program működését.

Kezdetben a program csak Windows XP rendszeren működött, de már más rendszereket is támogat: Windows 7, Windows 2003 (32 bites), Windows Vista, Windows 2008 és 2008 R2. A programot innen tölthetjük le: Kattints ide!

Forrás: MSPoweruser

galosik profilképe
Gálosi Kristóf @galosik +41 Üdvözöllek profilomon! Jelenleg villamosipar és elektronikára járok, PLC programozást tanulok. Szabad időmben ETS2-vel vagy ATS-sel játszok. Ha van kedved. Dobj egy üzenetet!
1 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Ez is egyfajta előrelépés. Sajnos a visszafejtés nem egyszerű, ha fizet az ember valószínűleg akkor sem kapná vissza a fájljait.
2017.05.21 16:06