Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Elérhető a Windows 10 Build 14946 előzetes PC-re és Mobilra is

A Windows Insider program gyors gyűrüjének felhasználói új Windows 10 frissítést kaphattak a napokban a Build 14946 személyében, mely előzetes PC mellett mobilra is elérhető.

Újdonságok a Build 14946-ben

 

Touchpad személyre szabhatóság

Ettől a verziótól kezdve a Windows 10 gépházában a touchpad-ot (tapipadot) személyre tudjuk szabni. A Sttings > Devices > Touchpad menüponton belül az Other gestures címszó alatt három és négyujjas műveleteket határozhatunk meg, mint amilyen például a lejátszás szüneteltése / folytatása, fájlkezelő megnyitása, vagy akár - a támogatott régiókban - Cortana parancsok.

Tapasztaltabb felhasználók számára pedig a Microsoft elérhetővé tett egy Advanced Gestures Configuration névre hallgató lehetőséget, ahol még jobban személyre szabhatják a beállításokat.

kijelzők külön való kezelése Continuum esetén

Continuum használata közben most már a kijelzőket külön-külön lehet kezelni, így a telefon kijelzője kikapcsolható anélkül, hogy a második megjelenítő is kikapcsolna. Ezzel a frissítéssel lehetőség nyílik az akummlátor kímélésére, és a képernyő-beégés elkerülésére. Illetve mostantól az automatikus képernyő-lezárás is különválasztásra került, így a mobil képernyő automatikusn lezáródik akkor is, ha a másodlagos kijelzőt használjuk.

Új WiFi oldal a beállításokban

A Microsoft folytatta a mobil és PC platformok egyesítését, ezzel összefügésben egységessé vált a két platformon elérhető WiFi beállítások oldal. Ennek megfelelően mostantól PC alatt is tudjuk szablyozni a WiFi automatikus visszakapcsolását egy adott idő elteltével. Ez utóbbi beállítás alapértelmezett értéke az eddigi 1 óra helyett manuálisan lett.

Szavak autokorrekciójának megakdályozása

Mobil alatt mostantól lehetőség van az automatikus autokorrekció megakadályozására. Amennyiben a szóajánlatok listában az első szó félkövérrel jelent meg, eddig a Windows automatikusan arra javította a szót. Mostantól a javaslatok lista második helyén a begépelt szó fog megjelenni, így könnyen megakadályozható lesz az automatikus javítás.

Szó eltávolítás a saját szótárból

Mobil alatt mostantól lehetőségünk van az előzőleg hozzáadott szavak eltávolítására. A megoldás ugyanúgy működik, mint hozzáadás esetén, a szó kjelölése esetén az ajánlások listában - (minusz) jellel meg fog jelenni a már hozzáadott szó.

Szövegjavaslatok hozzáadása újabb nyelvekhez

Minket nem nagyon érintő fejlesztés, hogy most már több nyelv alatt is elérhetőek szövegjavaslatok. 

Gyakoribb biztonsági mentések mobilon

Mobil rendszer alatt a Windows 10 most már alapértelmezetten hetente készít biztonsági mentéseket.

Hibajavítások

Ezen kívűl a Microsoft több hibát is javított, többek között a Hyper-V és a Linux Bash értelmező frissítések után is megmaradnak, illetve az Xbox Live szolgáltatás bejelentkezési hibája is megoldódott. Touchpad esetén az érzékenység finomításra került. Ezenkívül több alkalmazásnál összeomlási és stabilitási hibák lettek javítva. 
Forrás: Microsoft Blog

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}