Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Elérhető a Vodafone TV szolgáltatása Apple TV-s eszközökre

Igaz még nem hazánkban, de Németországban mától nem kell külön boxot kérniük a TV nézéshez azoknak, akik rendelkeznek Apple TV eszközzel - Android TV esetén már ezelőtt is elérhető volt ez az opció.

A Vodafone Deutschland bejelentette, hogy a lakossági TV-csomagjának a GigaTV nevet viselő, OTT alapú tagját új platformra is elérhetővé tette, így most már Android TV mellett Apple TV-s eszközökön is elérhető a Németországban élők számára a Vodafone TV-s szolgáltatása.

A Vodafone német TV-s portfóliója jelenleg 2 nagyobb részre bontható: A Kábel TV szolgáltatásra előfizetők DVB-C adást nézhetnek, melyhez megfelelő TV készülék hiányában a cég biztosítja a vételhez szükséges boxot - hasonló módon, ahogy azt hazánkban is teszik.

Ezek mellett elérhető a GigaTV Net nevű csomag is, mely - ahogy a neve is ígéri - internetes TV nézést tesz lehetővé, OTT alapon. Ehhez eddig viszont csak Android TV-re állt rendelkezésre alkalmazás - mostantól viszont az Apple TV-t használók is igénybe vehetik ezt a szolgáltatást.

 

A GigaTV Net előfizetés a kábeles előfizetéshez hasonlóan eszköz igénylése nélkül 9.99 euróba kerül, viszont saját eszköz hiányában a 6. hónaptól a Vodafone-tól kábel-előfizetéshez kért boxal, vagy OTT alapon, Android TV boxal csak 14.99 euróba kerül az előfizetés, addig ez a díj Apple TV igénylése esetén 19.99 euró. A Vodafone kiemelte, hogy a szolgáltatás mellé igényelhető Apple TV 4K boxokon az Apple TV összes funkciója és szolgáltatása elérhető.

A GigaTV Net boxokat a cég elsősorban azokra a helyekre szánja, ahol a Vodafone kábeltévé szolgáltatása nem elérhető. Ez a lehetőség lehetővé teszi, hogy tetszőleges szolgáltatótól előfizetett interneten keresztül elérhető legyen a Vodafone TV szolgáltatása. Hagyományos kábel-előfizetők számára a Vodafone továbbra is a GigaTV boxot ajánlja.

A teltarif.de oldal arról számolt be, hogy a Telekom OTT alapú TV szolgáltatása, a Magenta TV szintén hamarosan elérhető lesz hasonló módon, Apple TV boxot igényelve - viszont a Telekom szolgáltatása a jelenlegi állapotában is több platformon érhető el, mint a Vodafone-é, hiszen az Android TV és Apple TV mellett Samsung okostv-eire is elérhető, külső eszköz nélkül, egyetlen alkalmazás letöltésével.

Magyarország szempontjából a Vodafone idén kezdte meg a saját - nálunk Vodafone TV névre keresztelt - szolgáltatásának a bevezetését, amely szintén elérhető DVB-C és OTT alapon is, viszont a német példától eltérő módon ezek nem külön csomagok, így Vodafone hálózat esetén kizárólag DVB-C-s adás lehetséges, míg partnerhálózaton (jelenleg a Telekom az egyetlen ilyen) nyújtott szolgáltatás esetén, DVB-C adás hiányában aktív az OTT. Hazánkban ezen kívül még a webes alkalmazás is hiányzik, így a Vodafone TV weben át kizárólag mobilról érhető el - ennek pótlásán viszont információink szerint dolgozik a magyar Vodafone, míg a TV-s alkalmazásokról eddig semmilyen információ nem jutott el hozzánk.

Ugyanakkor versenyre késztetheti a céget a Magyar Telekom, aminek az új TV-s platformja hivatalosan meg nem erősített információk szerint 2021 folyamán érkezhet meg - igaz még nem ismert, hogy ez az indulás a TV-s alkalmazásokra is vonatkozik-e, vagy csak a Telekom saját eszközeivel válik elérhetővé ekkortól a szolgáltatás.

 
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}