Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Egyszerűbb csoportos és családi megosztást kapott a Microsoft OneDrive

A Microsoft sokkal egyszerűbbé teszi a OneDrive fájlok és mappák megosztását a családdal és csoportokkal. A Microsoft ezt a fejlesztést egy blogbejegyzésben tudatta a nagyközönséggel, amelyben leírják, hogy miként lehet egy kattintással megosztani egyszerűen és gyorsan a célközönségnek fájljainkat, mappáinkat.

Korábban, ha egy fájlt vagy mappát szerettünk volna megosztani, akkor külön-külön kellett beírnunk a címzettek kapcsolattartási adatait (külső e-mail vagy Microsoft fiók). Most a frissítést követően be tudunk állítani különböző csoportokat, amihez e-mail címeket és fiókokat tudunk hozzárendelni. Mindemellett családfunkció kibővült ide is, így akit már a Microsoft fiókunkba családtagként beállítottunk a listában megtaláljuk.

Későbbiekben ez a típusú megosztás és szinkronizálás elérhetővé válik a Word, Excel és PowerPoint alkalmazások alól is.

Család- és csoportmegosztás használata

Bár a Microsoft egy kattintásként hívja a megosztási funkciót, azért többre kell számítani nyilván, de ténylegesen egyszerűbb lesz az egész folyamat.

  • Első lépésként be kell állítani egy családi vagy baráti csoportot. A családi csoportot a family.microsoft.com linken tudjuk létrehozni vagy módosítani. Itt a családi csoport létrehozására kell navigálnunk és követni az utasításokat. Családtagjaink email címére van szükségünk, akik rendelkeznek Microsoft fiókkal (lehet az Gmail is). Hozzáadjuk, utána nekik véglegesíteni kell a folyamatot egy aktiváló linkkel, amelyet az e-mail címükre továbbítanak. Ez megköveteli a Microsoft Accounts (fiók) fiókba való bejelentkezést és véglegesítést is. A baráti csoportot pedig az outlook.com-on keresztül lehet létrehozni. Ez lehet baráti, munkahelyi, osztálytársak, stb. Részletesebben itt tudjuk megnézni a menetét.
  • Nyissuk meg a OneDrive webes felületét és lépjünk be a Microsoft fiókunkkal
  • Keressük meg az elküldendő mappát vagy fájlt, majd jelöljük azt ki (bal felső sarok – pipa)
  • A felső menüsorban keressük meg a megosztás gombot (Share). A megjelenő ablakban írjuk be a „család” (Family) vagy a létrehozott csoport nevét. Válasszuk ki és egyszerűen a küldés (Send) gombra kell kattintanunk.

Innentől már semmi dolgunk sincs, hiszen a linkeket a OneDrive már továbbította és jelezte emailben a csoport vagy család tagjait a megosztott dokumentumról.

Érdemes megjegyeznem, hogy a megosztásmenüben célszerűbb beállítani a „elérhető, aki rendelkezik a hivatkozással” lehetőséget.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}