Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Egy új korszak kezdete - 3 Androidos és 1 klasszikus Nokia jelent meg

Két új okostelefont, 1 modernizált visszatérő klasszikust, és az idén már január óta Kínában elérhető okostelefont mutatott be a Nokia. 

A már ismert Nokia 6 alatt a tökéletes megjelenést egy 5.5"-es Gorilla Glass full-HD kijelző biztosítja, melyhez, 16 megapixeles hátlapi és 8 megapixeles előlapi kamera társul. A 32 Gb-os belső tárhely 128 Gb-osra bővíthető SD kártyával. Az Android 7.1, és a telepített alkalmazások futtatásáért a Qualcomm Snapdragon 430 processzor, és 3 Gb RAM felel. A hangzásért pedig két, együtt Dolby Atmos képes hangszórók felelnek. A telefon egy és kétsimes változatban is globálisan kapható lesz 229 eurós, magyar piacon kb. 90 000 Forintos áron.

A Nokia 5 a 6-os verzióhoz képest szerényebb kijelzőt kapott, az 5.5"-es Gorilla Glass itt már csak sima HD kijelző, viszont ehhez szintén 16 megapixeles hátlapi és 8 megapixeles előlapi kamera tartozik. A telefon nagyobb testvérétől még a a RAM-ban is szerényebb, ugyanis itt már csak 2 Gb-ot használhatnak majd a mobilon futó alkalmazások. Ez a telefon is Qualcomm Snapdragon 430 processzort tartalmaz, viszont a beépített tárhely a 6-os verziónak csupán a fele, viszont a 16 Gb-os belső tárhely itt is 128 Gb-osra bővíthető SD kártyával. Mindezek mellett ez a telefon is kapható lesz egy és kétsimes variánsban is. A szerényebb tudásnak megfelelően a telefon ára is kevesebb, 189 euróért, az az hazai árakon nagyjából 70 000 forintért már hazavihetjük ezt, a még mindig jó tulajdonságokkal bíró telefont. 

A most bemutatott Androidos okostelefonok közül a leggyengébb modellnek, a Nokia 3-nak sem kell szégyenkeznie: bár csak 5.0” IPS LCD Gorilla Glass megjelenítővel van szerelve, az még mindig HD felbontású, melyhez 8 MP hát és előlapi kamera társul. A 2 Gb RAM melett egy MTK 6737, Quad-core 1.3Ghz-es processzor dolgozik. A belső tárhely itt is 16 Gb, mely még itt is 128 Gb-ra bővíthető. Valamiért viszont ez a telefon Android 7.1 helyett sima 7.0-val kerülhet a boltok polcaira. Mindezért 139 eurót, magyar boltokban nagyjából 50 000 Forintot kell majd fizetni.

Az összes telefon olyan extrákat is tartalmaz, amelyek esetenként drágább telefonokról is hiányozhatnak, így mindhárom típus tartalmaz 3.5 mm-es jack csatlakozót, NFC modult, gyorsulásmérőt, fény és közelségérzékelőt, emellett minden fontosabb mobil hálózati szabványt ismernek - így 4G képesek is.

A "visszatérők" számában indul a most megjelent Nokia 3310. A telefon kétségkívül sokat megőrzött a régebbi társának vonásaiból, viszont összekeverni őket maximum távolról lehet. Akkor is csak ha nagyon sötét van, melyhez még köd is társul. A készülék színes kijelző mellé szintén színes borítást kapott. A telefonnal olyan bonyolult tevékenységeket folytathatunk, mint a telefonálás, SMS küldés és fogadás, megújult Snake-val való játék, FM rádió hallgatás, vagy fényképezés a 2 megapixeles kamerával - valljuk be őszintén ez utóbbinak nem sok értelme van, 2 meapixeles kamerával semmit nem fogunk fényképezni, főleg úgy nem hogy csak egy 2.4” QVGA kijelzőn láthatjuk mit veszünk éppen. Ugyanakkor az eredeti 3310-nél (és így szinte az összes most kapható telefonnál) tovább fogjuk majd tudni használni - az akkumulátor akár 1 hónapig is bírhatja egyetlen töltéssel, ha a készüléket nem használjuk sokat. Ugyanakkor telefonálásból (vagy éppen Snake-ezésból) is 22 órányit bír ki a telefon egyhuzamban.

A Google a Nokia eseményén és a közösségi oldalakon is köszöntötte az új telefonokat, és a céget is az Android használók között.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}