Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Egy svéd e-roller bérlő szolgáltató 160 millió dollárból terjeszkedik Európa-szerte

A svéd Voi e-roller-megosztó cég 160 millió dollár extra-befektetéssel vághat neki Európa szerte a terjeszkedésének.

A Voi, a Svéd e-roller-megosztó vállalat az idei évben számos európai és brit városban indította el a szolgáltatását, mellyel a cég már 16 országban nyújt szolgáltatásokat. Egy mostani, 160 millió dolláros befektetésnek köszönhetően a cég még gyorsabban növelheti e-roller flottáját, így a cég további országokban való megjelenése is várható.

"A szeptemberi, Egyesült Királyságbeli indulás óta már hat városában, összesen közel 250 000 utazásra vették igénybe a szolgáltatást, összesen 300 000 mérföldnyi [~482 800 km] megtett úttal, ami átlagosan az autós utazások 14%-ánál alternatíva" - mondta Richard Corbett, a Voi Egyesült Királyság piacáért felelős  menedzsere. "A sikeres bevezetési fázist követően, egyes városokkal és helyi partnerekkel együttműködve, a roller flottánk és a működési területünk bővítését hajtjuk végre, és arra törekszünk, hogy az év végéig 4000 rollerünk legyen [a brit piacon]." 

A mostani bejelentés alapján a Voi az elkövetkezendő időszakban brit fejlesztések mellett Európa szerte meg fog jelenni a legnagyobb városokban. Jelenleg a szolgáltatás igénybevételéhez Magyarországtól legalább Linzing kell utaznunk, de ez a terjeszkedés után könnyen megváltozhat.

A vállalat ezen kívül bemutatta a Voiager 4 névre hallgató legújabb e-roller modelljét, illetve a Luna nevű start-up-al együttműködve kifejlesztettek egy olyan technikát, amely megakadályozza az e-rollerekkel járdákon, gyalogutakon való közlekedést.

A rollerek mellett a Voi növeli e-kerékpáros flottáját is, így utolérve az olyan riválisait mint a Bolt, amely sszintén jelentős beruházásokat hajt végre az e-kerékpár megosztó szolgáltatások elterjesztésében, Európa szerte.

 • Add to Phrasebook
   
  • No word lists for Hungarian → Hungarian...
    
  • Create a new word list...
 • Copy
 • Add to Phrasebook
   
  • No word lists for Hungarian → Hungarian...
    
  • Create a new word list...
 • Copy
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}