Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Ebook támogatás és jobb személyre szabhatóság az új Windows 10 előzetesben

A Windows 10 Insider gyors gyűrűjén lévők az tegnap este megkaphatták a Build 15014-et PC-re és mobilra is. Nézzük az újdonságokat!

E-könyv vásárlás és olvasási lehetőség

Az Egyesült Államokban élők mostantól e-könyveket is tudnak vásárolni közvetlenül a Windows Áruházból, illetve lehetőség nyílik azok elolvasására a Microsoft Edge böngészőprogramját használva. A megvásárolt könyvek bármikor elérhetőek lesznek a  Books library-ban (könyvtárban).

Az Edge Ebook olvasója mindezek mellett a PDF olvasójában megszokott eszközöket, tehát a keresést, navigációt, nagyítást, stb. is tartalmazza. Mindezek mellett méretezhetőek a betűméretek, szegélyek és margók is, ráadásul a böngészőprogram bármely epub formátumú fájlt meg tudja nyitni.

Világosabb árnyalatok a Cortana keresőmezőjében

A Microsoft a tálcáról elérhető keresőmező megjelenésével kísérletezik, ezzel kapcsolatban várják az észrevételeket.

Egységes értesítés-szövegek a Cortana-ban

Az Operációs rendszeren belüli egységes megjelenés érdekében a Cortana értesítései kicsit nagyobb betűméretet kaptak, illetve a beállított témaszínt használja.

Saját témaszín választása

A visszajelzéseknek eleget téve a Microsoft elérhetővé tette az egyedi témaszínek beállításának lehetőségét. Ezt a gépházban érhetjük el. Használhatjuk a színkeverőt, vagy  RGB, HSV, illetve HEXA színkódokat is megadhatunk.

Automatikus tárhely-felszabadítás

Amennyiben a háttértárakon kevés hely érhető el, abban az esetben segít az új funkció, amivel automatikusan el lehet távolítani a már szükségtelen fájlokat. Ezek jelenleg a 30 napnál régebbi, lombtárba helyezett fájlok. A funkciót jelenleg kézzel, a gépházban tudjuk bekapcsolni. 

Összevont WiFi beállítások és WiFi segéd lap

Mostantól a gépházban a WiFi lap alatt érhetjük el a beállítások mellett a Microsoft azon szolgotatását is, ami segít a fizetős vezeték nélküli hálózatokra való felcsatlakozásban. 

Új akkumulátor üzemidő menü a tálcán

Az akkumulátor állapotát mutató tálca-menübe bekerült egy csúszka is, amivel szabályozni tudjuk az energiafelhasználási módot.

Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezi hogy a csúszka csak felületi elem még, módosítása nem állít be új energiagazdálkodási és teljesítménybeli profilt. Viszont ha a csúszkát teljesen balra húzzuk, bakapcsolhatjuk az energiatakarékos módot.
Forrás: Microsoft Blog

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}