Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Durva hibát követett el a Microsoft - egy új frissítésben cseréli le a stabil rendszert egy fejlesztés alatt állóra

Ha most Microsoft-ellenes lennék, az lenne a cím, hogy a Microsoft új frissítése hivatalosan is beszünteti a Windows-os mobilok működését - és nagyjából ez is a helyzet, annyi különbséggel, hogy csak egy véletlen hibáról van szó. 

Történt ugyanis, hogy míg mi itt Európában éppen aludtunk, addig a Microsoft véletlenül az összes frissítési gyűrűjére kiküldte az eredetileg csak belső használatra szánt Windows 10 előzetest - beleértve az Insider lassú, gyors és Release Preview ága mellett a release, az az a végleges frissítések kiadására szolgáló ágat is. Bár a Microsoft időközben már leállította a hibás frissítés terjesztését, de sokakat elérhetett az új verzió, amivel az a probléma, hogy sajnos nem működik, a telefont ezután nem lehet majd bekapcsolni többé. Annyival jobb a helyzet mint ha Androiddal történt volna mindez, hogy itt Windows Device Recovery Tool-al lehetséges a rendszer úja telepítése - bár nem mintha Androidon nagyon sok eszköznek lenne esélye ilyen hibára, mert a telefongyártók ezt kiküszöbölik azzal, hogy nem is adnak ki frissítéseket. 

A most véletlenül kiadott rendszer egyébként a build 16212 volt, és előfordulhat hogy egyes PC-kre is kijutott hibás a frissítés. Ez esetben a rendszer képes lehet az elindulásra, de súlyos hibák léphetnek fel használata közben, így érdemes a gépházban egy rendszer helyreállítást végezni. 

A Microsoft blogposztjában elnézést kért minden érintettől, és közölte hogy frissítés legközelebb jövő héten érkezik az Insider-ek számára. 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}