Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Szoftver

DriverPack Solution letöltése és beállítása, kerüld el a meglepetéseket!

Ami ingyen van, az tartogat valamit. Ezt a mondatot mindig megemlítem, nemhiába. A DriverPack Solution Online változata is teli van meglepetésekkel, ha azonnal a mélyvízbe ugrunk. Annyi biztos, hogy nem ajánlott hirtelen a driverek telepítésére ugrani!

Kattintást követően, telepítésre kerülnek a következő alkalmazások:

  • Opera
  • Firefox
  • Avast Free Antivirus
  • DriverPack Notifier

Ha mégis elhamarkodtuk volna a lépést és számítógépünkön megjelenten különböző ismeretlen alkalmazások, könnyedén eltávolíthatjuk a listában szereplőket, viszont érdemesebb elkerülni plusz 20 perc huzavonát vagy káromkodást.

Véleményem szerint az alkalmazás a hibái ellenére az egyik legjobb választás.

Először töltsük le a nekünk megfelelő verziót

  • DPS Online (ez csak maga a futtatóalkalmazás, nem települ a gépedre, portable-ként használható)
  • DPS Offline Network (ez tartalmazza a hálózati fájlokat, a többit internet kapcsolat segítségével tölti le)
  • DPS Offline Full (Ez a teljes driver készlet, mindent letölti a gépre ISO formájában. Torrent kliens szükséges hozzá)
  • Külön csomagonként (LAN, WiFi, Bluetooth, stb, listából tudunk válogatni)

Minden ehhez kapcsolódó linket itt találsz.

Futtatás és beállítás telepítés indítása előtt

Leszedtük az Online verziót. Futtatás után egy ablak tárul elénk, mely azonnal felkínálja a gyors telepítést, azaz „A számítógép automatikus konfigurációja” lehetőséget. Nem tudom, hogy a fordítók, mint ficsőr vetették be ezt a megfogalmazást vagy ez komolyabb félrevezetés. Tegyük félre, ne kattintsunk rá.

Alul találunk egy „szakértő mód” gombot. Igen, mi szeretnénk megszakérteni! Ha rámegyünk újabb, immáron részletes ablakkal fogunk találkozni.

Jelenleg az illesztőprogramok listában vagyunk. A Driver kiegészítők közül a „DriverPack Notifier”-nél vegyük ki a pipát. Homloktörlés és mehetünk tovább.

Bal felső menüben a szoftver lesz a következő helyszín. Itt lehetőleg minden alkalmazás mellől vegyük ki a pipát. Nem tudjuk, hogy hivatalos forrásból származnak-e vagy éppen tartogatnak még valamit. Szerintem mindenkinek megvan a maga szeretett programja, szoftvere az adott célra, ha szükségetek van rá, letöltitek hivatalos weboldalról.

Remélem, tudjátok tartani a lépést. Kiszedtünk minden szoftverről a pipát. Jöhet a védelem és takarítás pont. Alapvetően szép gesztus egy kisebb „bad rabbit” és „petya” víruskeresés, illetve az Avast Free Antivirus telepítése, de csak akkor, ha erre szükségem van, és a programot utasítom arra, hogy nekem kell! De nem, vegyük el mindentől a pipát.

Diagnosztika ablakot átugorhatjuk, mivel itt, ami a nevében is van, konfigurációnkról kapunk részletes információt.

A beállítások menüpontban keressük meg a „DriverPack Notifier”-t, vegyük el tőle a pipát. Már második helyen bújt el ez az értesítő eszköz. Elég nyomulós módon szeretne bejutni a gépünkre, de nem engedjük neki. Okosabbak vagyunk nála.

Ezzel készen is volnánk a konfigurálással. Visszamegyünk az illesztőprogramok menüpontra, majd a nagy zöld gombra (Összes telepítése) nyomhatunk egy nagyot. A program letölti a drivereket, létrehozza a rendszer-visszaállítási pontot és már telepíti is a legfrissebb illesztőket.

Ti milyen driverkereső és letöltő alkalmazást használtok?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}