Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Bréking! Megszűnik az Európában lévő egyik legnagyobb Lumia szerviz

Korábban számos hír érkezett, miszerint a Lumia brandnek úgymond leáldozott és ez a feltevés már valós lehet. A héten több forrás és dokumentáció alátámasztotta, hogy a Magyarországon, azaz pontosabban Szombathelyen működő iQor (régebben Jabil) szerviz, legkésőbb 2018. év végére megszüntetni a Nokia/Microsoft/Lumia szerviz üzletágát.

Jelenleg az ott dolgozó, mintegy 1000 munkavállaló állása kérdéses. Az iQor Global Services Hungary Kft. -vel felvettük a kapcsolatot, de még kérdéseinkre nem adtak választ.

Egy ott dolgozó „Marci” szerint már most látszik, hogy valami átalakul. Hétvégén kevesebb a túlóra, kevesebb az alkatrész. Szavaival: „Már csak a maradékból dolgozunk…”.

„Hosszú távra terveztem. Nem gondoltam ilyen hamar újra munkát kell keresnem, más helyen, más környezetben. Elfogadom, nem ment jól az üzletág, de közölték velünk a feletteseink, ha ez megy a levesbe más hely nincs, csak kifelé – a kapu.”

Azt viszont érdemes tudni, hogy a dokumentációban szereplő, hamarosan induló XBOX szerviz részleg legalább 600 főnek biztosít munkalehetőséget.

 

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}