Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

Az OTP bankra hivatkozva gyűjtenek adatokat adathalászok

Hírek
0 0

"Egy, az interneten terjedő adathalász (phishing) levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes internetbelépéshez szükséges adatokat kicsalni ügyfeleinktől.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a levél hamis, és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra jutnak! Ahogy már számos alkalommal hangsúlyoztuk, az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyfél adatokat vagy a szolgáltatás megerősítését."

Ezt írja az OTP bank az OTPDirekt belépési oldalán, illetve az adathalászatnak áldozatul esetteknek is segítséget nyújt:

"Amennyiben tájékoztatásunk késve érte el Önt és adatait már megadta, kérjük, haladéktalanul lépjen kapcsolatba velünk a 06-1-3666-666 telefonszámon vagy e-mailben!"

Ugyanakkor nem csak az OTP nevében érkezett levelekre érdemes figyelni, és gyanakodva tekinteni: magyar cégek esetén is rendszeresen élnek vissza azok nevével, mint amilyen a Telekom számlabefizetésre felszólító levele - ami természetesen nem a Telekom küld ki, de rendszeresek a nemzetközileg ismert cégek nevével való visszaélés is, így PayPal-ra, Amazon-ra, Google-ra vagy a Microsoft-ra hivatkozva is próbálják megszerezni személyes vagy banki / belépési adatainkat. Hogy hogyan lehet az ál-leveleket az igaziaktól megkülönböztetni, azt elolvashatjátok egy régebbi cikkünkben!

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}