Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Az OTP bankra hivatkozva gyűjtenek adatokat adathalászok

"Egy, az interneten terjedő adathalász (phishing) levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes internetbelépéshez szükséges adatokat kicsalni ügyfeleinktől.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a levél hamis, és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra jutnak! Ahogy már számos alkalommal hangsúlyoztuk, az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyfél adatokat vagy a szolgáltatás megerősítését."

Ezt írja az OTP bank az OTPDirekt belépési oldalán, illetve az adathalászatnak áldozatul esetteknek is segítséget nyújt:

"Amennyiben tájékoztatásunk késve érte el Önt és adatait már megadta, kérjük, haladéktalanul lépjen kapcsolatba velünk a 06-1-3666-666 telefonszámon vagy e-mailben!"

Ugyanakkor nem csak az OTP nevében érkezett levelekre érdemes figyelni, és gyanakodva tekinteni: magyar cégek esetén is rendszeresen élnek vissza azok nevével, mint amilyen a Telekom számlabefizetésre felszólító levele - ami természetesen nem a Telekom küld ki, de rendszeresek a nemzetközileg ismert cégek nevével való visszaélés is, így PayPal-ra, Amazon-ra, Google-ra vagy a Microsoft-ra hivatkozva is próbálják megszerezni személyes vagy banki / belépési adatainkat. Hogy hogyan lehet az ál-leveleket az igaziaktól megkülönböztetni, azt elolvashatjátok egy régebbi cikkünkben!

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}