Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Az önvezető szállítási megoldást fejlesztő Nuro 500 millió dollárt gyűjtött össze

500 millió dollár befektetést kapott az autonóm szállítási megoldást fejlesztő startup, a Nuro egy befektetési csoporttól.

A vállalat R2 nevet viselő járművei olyan csomagszállító autók, melyek sem kormányt, sem pedálokat nem tartalmaz, méretét tekintve Körülbelül fele akkora, mint egy közepes méretű személygépkocsi. A tervek szerint a cég a vásárlóktól egyáltalán nem számít majd fel díjat a kiszállításokért, azokért a kereskedőknek kell majd a kiszállítás előtt fizetniük.

Két teszt-jármű számára augusztusban engedélyezte az illetékes kaliforniai minisztérium, hogy egyes Bay Area környéki, legfeljebb 35 mérföld / órás sebességkorlátozással rendelkező utakon legfeljebb 25 mérföld/órás (40 km/h) sebssséggel közlekedhessenek a járművek.

"A biztonságos és megfizethető helyi kézbesítési szolgáltatások iránti fogyasztói kereslet példátlan változásának vagyunk tanúi" - nyilatkozta Jiajun Zhu vezérigazgató és társalapító. "Ez a finanszírozás a Nuro számára olyan jövő felé mutat, ahol a világszínvonalú technológia az emberek mindennapjainak része."


Kép: Forbes

A startup számára ugyanakkor erős versenyben kell helyt állnia: A Waymo, az Alphabet Inc. (Google) önvezető autókat fejlesztő ága nem is olyan rég 3 milliárd dollárnyi forrásra tett szert, aki október óta már szintén tesztel felügyelet nélkül közlekedő járműveket.

Érdekes tény, hogy a Nurót két korábbi Google alkalmazott, Jiajun Zhu és Dave Ferguson alapította.

A Nuro mostani befektetés két legjelentősebb szereplői Rowe Price Associates, Fidelity Management & Research Co. és Baillie Gifford. Ezt megelőző befektetésekben eddig a Softbank, a japán konglomerátum és a Greylock kockázatitőke-társaság vett részt, akik összesen mintegy 940 millió dollárt fektetettek be a Nuro-ba.

A Bay Area környékén végzett tesztek mellett a Nuro tesztjárműveket üzemeltet az arizonai Scottsdale-i Houstonban és a kaliforniai Mountain View-ban található központ közelében is.

Főkép: Nuro.ai

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}