Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Az iPhone 8 legnagyobb újítása

Az Apple szokásához híven, valószínűleg idén is Szeptemberben fogja bemutatni legújabb csúcsmobilját, az iPhone 8-at. Bár az okostelefonról még csak pletykák hangoztak el, az egyik legfontosabb újítást, a napokban bemutatott iPhone 8 tok árulta el, tudtuk meg a PhoneBox.hu-tól.

Idén lesz 10 éves az első mai értelemben okostelefonnak elnevezett készülék, az Apple iPhone. A gyártó bejelentései alapján hatalmas újdonságokat fog tartalmazni a készülék, amik legalább akkora változást fognak hozni az iparban, mint annak idején az első iPhone. Bár a gyártó próbálja a legnagyobb titokban tartani a készülék pontos specifikációját, több tény is napvilágot látott.

A legnagyobb újítást, kétségkívül az iPhone ujjlenyomat olvasó Touch ID megoldása rejti. Mivel a készülék előlapjáról eltűnt a fizikai nyomógomb, ezért a kezdeti pletykák arról árulkodtak, hogy a hátlapba fogják integrálni az olvasót. Ezt a megoldást alkalmazza a legtöbb márka.

Azonban a napokban az egyik legnagyobb kínai tartozék gyártó piacra dobta és rendelhetővé tette az új iPhone 8 tokjait, amik illeszkedésére garanciát vállal, és amiken nem található a már beharangozott hátlap kivágás. Ez pedig arra a tényre enged következtetni, hogy az Apple-nek, a már előzetesen bejegyzett szabadalmuk felhasználásával sikerült az OLED kijelzőbe integrálni az ujjlenyomat olvasót. Így az egész előlap képes lesz érzékelni az ujjlenyomatunkat, amire még egyik másik márka esetében sem volt példa.

Továbbá gyártói forrásokból megerősített újdonságának számít az eddigi legjobb OLED technológiás kijelző, és az eddigi legnagyobb képernyő / előlap arány. Ennek köszönhetően szinte nem is lesz a telefon első oldalán kihasználatlan felület, továbbá az iPhone-ok védjegyének számító alsó Home-gomb is végleg eltűnik.

A készülék mérete az előző iPhone 7-hez képest minimálisan fog csak nőni. A kijelző mérete azonban az eddigi legnagyobb iPhone-ét is meghaladó 5,7 Inch lesz.

  • iPhone 8 - 143.59 x 70.94 x 7.57 mm
  • iPhone 7 - 138.3 x 67.1 x 7.1 mm
  • iPhone 7 Plus - 158.2 x 77.9 x 7.3 mm
Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}