Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Az Európai Bizottság az uniós fogyasztóvédelmi politika jövőképét vázoló új stratégiát mutatott be

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a stratégia célja, hogy az európai fogyasztók aktív szerepet kapjanak a zöld- és digitális átállásban.

Az Európai Bizottság új stratégiát mutatott be pénteken, amely öt kiemelt területre, a zöld- és digitális átállásra, a fogyasztói jogok hatékony érvényesítésére, egyes fogyasztói csoportok sajátos szükségleteire, valamint a nemzetközi együttműködésre összpontosítva vázolja fel a 2020-2025-re szóló uniós fogyasztóvédelmi politika jövőképét.

Mivel a koronavírus okozta világjárvány jelentős kihívások elé állította a fogyasztókat és komoly hatással van a mindennapjaikra, a stratégia prioritásokat és kulcsintézkedéseket határoz meg, amelyeket a következő öt évben a tagállamokkal közösen, európai és nemzeti szinten kell végrehajtani. A stratégia többek között magába foglal egy új jogalkotási javaslatot, amelynek célja, hogy a fogyasztók jobb tájékoztatást kapjanak a fenntarthatóságról, és hogy a hatályos jogszabályok igazodjanak a digitális transzformációhoz. Azzal is foglalkozik, hogy miként lehet javítani a fogyasztóvédelmet és az ellenállóképességet a koronavírus-járvány alatt és azt követően. Ezenkívül a stratégia része egy Kínával közösen kialakítani tervezett termékbiztonsági cselekvési terv is.

Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa a stratégia bemutatásakor azt monda, mivel az európai fogyasztók a globális változás legfontosabb szereplői, magatartásuk döntőnek bizonyulhat. A fogyasztókat támogatni kell abban, hogy fenntartható döntéseket hozzanak, és minden körülmények között biztosítani kell jogaik védelmét. Az új stratégia olyan intézkedéseket vezet be, amelyek előmozdítják a tisztességes digitális és zöld társadalmat, szem előtt tartva, hogy a fogyasztói magatartás hatása túlmutat az egyes tagállamok határain - emelte ki az uniós biztos.

 

Oszd meg másokkal is:

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}