Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Az Adobe Lightroom már natívan is elérhető Windows 10 ARM és Apple M1 eszközökön

Az Adobe a minap bejelentette, hogy az Adobe Lightroom alkalmazása már natívan is elérhető a Windows 10-es ARM és Apple M1 chippel szerelt eszközökön. Az alkalmazást az alapoktól kellett újraírni, ami rengeteg energiát emésztett fel a cégen belül.

A szoftver most már képes használni a Qualcomm Snapdragon processzorok által nyújtott előnyöket, mind teljesítmény és energiahatékonyság szempontjából. Az Adobe Lightroom természetesen ezzel párhuzamosan, a Windows 10 mellett az Apple M1-es processzorral szerelt eszközökre is elérhető vált.

Igaz ez még egy „előzetes” kiadás, mely később optimizálva lesz. Egyelőre terv szerint több kisebb frissítést próbálnak majd a felhasználók felé publikálni, nagyjából 2 heti vagy havi rendszerességgel. Elképzeléseik szerint 1 év kell ahhoz, hogy megfelelően optimizált legyen a szoftver, lehetőleg minimális hibákkal.

Ennek a portolásnak köszönhetően immáron a Lightroom Starter csomag már elérhető asztali (Windows, MAC – Intel/AMD és ARM) gépekre, mobilos eszközökre (Android, iOS), illetve webes felületen is (lightroom.adobe.com).

 

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}