Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Asztali alkalmazások is futni fognak a mobilos Windowson?

A jövőben akár klasszikus asztali környezetre írt, x86 Windows alkalmazásokat is futtatni tudunk majd Windows 10-es telefonunkon. Legalábbis ezt állítja a zdnet.com, többek között egy h0x0d felhasználótól származó Twitter bejegyzésre hivatkozva. Ezek alapján a x86-os processzorra írt asztali Windows alkalmazásokat ARM processzorral szerelt mobilok egy emulációs környezet segítségével fogják munkára bírni, amit állítólag Cobalt kódnév alatt fejlesztenek a Microsoftnál.

Az újdonság egyértelműen a Windows 10 Continuum módjának használatával lesz teljesen kihasználható, mivel kis kijelzőn egér és billentyűzet hiányában az asztali alkalmazások használata nem lesz túlságosan felhasználóbarát, de mivel ez utóbbi mód segítségével egyszerűen nagyobb monitorra köthetjük a mobilunkat, illetve egeret és billentyűzetet is használhatunk a Windows 10 asztali változatához kísértetiesen hasonló rendszeren, így sokak számára akár ki is válthatja a klasszikus számítógép(ek)et a megoldás. Akik számára valamiért még mindig szükségük van asztali számítógépre, azok számára is jól jöhet, hogy bárhol a saját mobiljukat használhatják a megszokott programokkal, ahol elérhető egy monitor illetve megfelelő perifériák. 

A tervezett funkcióra ugyanakkor még mindenképpen várnunk kell: Az leghamarabb a Redstone 3 frissítésben jelenhet meg, aminek megjelenése 2017 végén várható.

A hír valódiságára jelenleg az egyetlen bizonyíték az lehet, hogy az oldal eddig már több Windows-os funkciót szivárogtatott ki még a Microsoft bejelentése előtt, viszont még így sem lehet biztosra venni az állításait, mindaddig amíg a Microsoft hivatalosan meg nem erősíti a hírt.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}