Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Androidon tér vissza a böngészőválasztó

Már idén újra találkozhatunk a már régóta nem látott böngészőválasztóval, ugyanis az Európai Bizottság visszajelzéseinek megfelelően hamarosan a Google az Android operációs rendszerbébe fogja betenni ezt a képernyőt - jelentette be a cég a blogján.

A dolog hátterében az Android kimagasló piaci részesedése miatti; a Google számára előnyös piactorzító, a (mobil-) böngészőválasztásra gyakorolt hatása állhat, mely miatt az Európai Bizottság 2018 júliusi határozatát követően a Google már módosította az Android-telefonokon használt Google-alkalmazások licencelési modelljét, melynek keretében új, különálló licenceket hoztak létre a Google Play, a Google Chrome böngésző és a Google kereső számára. Úgy tűnik, az EU szerint mindez nem lesz elegendő, így ennek eredménye lehet a hamarosan feltűnő böngészőválasztó, melytől Windowsok alatt 2014 végén búcsúzhattunk el.


A böngészőválasztó Windowsos verziója 2010 és 2014 között jelent meg az EU-ban élők számára.

Várhatóan a működése is hasonló lesz majd, mint amilyen a Microsoft asztali operációs rendszere alatt volt, így csak az Európai Unióban élőknek fog megjelenni, és lehetővé teszi majd a Chrome-n kívül más böngésző telepítését is, egyből az első indítás során.

A Google blogbejegyzésben megemlítette, hogy az Android telefonokra eddig is bármilyen keresőmotort és böngészőt lehetett telepíteni és használni, függetlenül attól, hogy mi volt a telefonon alapból, illetve azt is, hogy a telefongyártók is szabadon határozhatják meg az előretelepített alkalmazások listáját. 

Azt még nem lehet tudni, hogy mikortól lehet számítani a böngészőválasztó megjelenésére, és hogy mikor is fog az konkrétan megjelenni. 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}