Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

A StatCounter mérése szerint már többen használnak Windows 10-et mint Windows 7-et

A Microsoft terve a Windows 10 bemutatásakor az volt, hogy néhány éven belül több mint egymilliárd eszközön fog futni a rendszer, nem csak számítógépeken, hanem mobilokon, Xboxokon és HoloLens-eken is. Ez a terv nyilvánvalóan nem jött be: a mobilos rendszer szinte már megszűntnek tekinthető, és a HoloLens sem lett (még) tömegtermék, így leginkább a számítógépekre és játékkonzoljaira számíthatott a Microsoft. 

Legutóbb a Microsoft novemberben közölt számokat, akkor 600 millió eszközön futott a Microsoft operációs rendszerének legújabb kiadása - feltételezhetően ezek közül a legnagyobb arányban a számítógépeken van jelen a rendszer.

Most a Neowin szúrta ki, hogy a StatCounter mérései szerint a számítógépeken futó operációs rendszerek népszerűsége között változás állt be: a világon már több gépen fut a Windows 10-es változata, ezzel beelőzve az előző csúcstartót, a szintén Microsoft rendszert, a Windows 7-est.

Európai viszonylatban ez a váltás már régen megtörtént: kontinensünkön már 2017 márciusa óta a Windows 10 a legnépszerűbb rendszer a StatCounter szerint. Viszont érdemes megfigyelni, hogy Európában arányaiban mégis többen használnak Xp-t és Vista-t mint az egész világon.

Magyarország úgy tűnik nem hogy az Európai trendeket, de még a világtrendeket sem tudja követni: Ugyanis hazánkban még mindig a Windows 7 a legnépszerűbb operációs rendszer, és a Windows xp-hez ragaszkodók aránya is kiugróan magas.

Ugyanakkor Magyarországon kívül is vannak még helyek, ahol van lehetősége még a Windows 10-nek a terjeszkedésre: Az ázsiai és afrikai régiókban is még a Windows 7 a legnépszerűbb rendszer.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}