Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

A Revolut beszáll a digitális kártyaelfogadás világába

Talán az egyik legismertebb Fintech, a Revolut pénteken bejelentette, hogy elindította legújabb szolgáltatását, amely 13 európai országban teszi lehetővé a vállalkozók számára, hogy weboldalaikon elérhetővé tegyék az online kártyás fizetéseket.

Ezzel a Revolut olyan nagy riválisoknak válik a vetélytársává, mint a PayPal vagy a Stripe, míg Magyarországon a Barion és OTP Simple a legismertebb, hasonló szolgáltatást nyújtó vállalat.

A brit Revolut szolgáltatásait a 2015-ös indulása óta már több mint 13 millió lakossági ügyfél veszi igénybe, de már egy ideje vállalkozók számára is nyújtanak szolgáltatásokat, melyet már 500 000-el vállalkozás használ. A most bemutatott újdonság az utóbbiakat célozza, és lehetővé teszi számukra, hogy az online kártyás fizetések összegét közvetlenül a Revolut számlájukra kapják meg - közölte a Revolut pénteken.

Az Egyesült Királyság és az Európai Gazdasági Térségben kibocsátott kártyák elfogadásáért 1,3%, az összes többi kártyaért pedig 2,8%-os jutalékot számol fel a cég.

Ez jelentősen jobb ajánlat a PayPal ajánlatánál, aki 2,9% + 90 forintos jutalékot szed minden fizetés után, és kisebb összegű fizetések esetén szintén jelentős előnyt jelenthet a Stripe ajánlatához képest, hiszen utóbbi cég is szed fix összegeket, így 1,4% + 85Ft-t számol európai, míg 2,9% + 85Ft-ot nem európai bankkártyák után.

Ugyanakkor a magyar start-up, a Barion ajánlatánál nem minden esetben olcsóbb a Revolut megoldása, hiszen a magyar cég árazása - bizonyos feltételek mentén - 1,5% - 0,5% között változik.

A Revolut új szolgáltatásával a vállalkozások 14 devizában fogadhatnak fizetéseket, majd ezeket átválthatják más pénznemre bankközi árfolyamon, így pénzt takaríthatnak meg a deviza-váltáson is - közölte a Revolut. A Revolut szerint a szolgáltatás megkönnyíti a vállalatok működését, mivel lehetővé teszi számukra, hogy egy helyen kezeljék a pénzügyeiket anélkül. "A fizetések minden vállalkozás életében a középpontban állnak, ezért olyan megoldást dolgoztunk ki, amely nemcsak az üzleti számlájukra vonatkozó követelményeknek felel meg, hanem a fizetési elfogadás követelményeinek is" - mondta Nik Storonsky, a Revolut vezérigazgatója.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}