Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

A Microsoft finomít a Windows 10 egyes felületein

A Microsoft törekszik arra, hogy a Fluent Design felülete minél előbb bevezetésre kerüljön a Windows 10 minden porcikáját érintve. A redmondi cég azon dolgozik, hogy a fájlkezelővel, start menüvel és műveletközponttal könnyedén tudunk dolgozni. Apró módosítások persze történtek, de a bemutatott Fluent Design-tól messze elmaradnak a várakozások.

Most a WindowsLatest egy belső információra és dokumentumra hivatkozva állítja, hogy ez a közeljövőben változhat. Az Fluent dizájn a WinUI 3.0-ra épülve, a következő Windows 10 frissítésben mélyen meg fog mutatkozni, ez annyit jelent, hogy talán jövő év elején már láthatunk belőle valamit. Ezek a változások érinteni fogják a start menüt, műveletközpontot és a régi fájlkezelőt.

A kiemelt felületek erőteljesebb módosítást már nem fognak kapni, de apróbb változásokat észlelhetünk majd, amely kellemesebb lesz a szemünknek. Legyenek azok a finomabb lekerekítések, címek és fontos szövegrészek kiemelése, illetve a gördülékenyebb animációk.

Bár részletesebb információ nincs, az bizonyos, hogy a régi fájlkezelő felületét újratervezik. Kérdéses persze, hogy érkezik-e egy modernebb, akár WinUI 3.0-ra épülő fájlkezelő. Amint történik további fejlemény ezzel kapcsolatban, mi publikáljuk.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}