Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

A Micron új NAND chipjének köszönhetően olcsóbbak lehetnek az SSD-k a merevlemezeknél

A Micron bemutatott egy új flash memória technológiát, mely 176 rétegű és 3D NAND alapú. Az új technológia az SSD gyártási költségeinek csökkentésére tett ígéretet, ami végső soron a fogyasztók számára előnyös, hiszen olcsóbban tudnak minél nagyobb SSD tárolóhoz jutni.

A cégnél ez lesz az ötödik generációs NAND Flash memória. Azt tervezik, hogy a teljes 128-rétegű és 96-rétegű kínálatot leváltják az új technológiára.

A vállalat állításai szerint a 176 rétegű NAND lényegesen alacsonyabb olvasási késleltetést kínál, körülbelül 1,6 Gb/s olvasási és írási sebességgel, illetve olyan lapkát tartalmaz, amely különösen kisebb - körülbelül 30%-kal, mint amit jelenleg a boltokban találunk.

A gyártó szerint 37%-kal lesz gyorsabb az új technológia. Viszonyításképp a Western Digital is 112 rétegű 3D NAND alappal dolgozik. Másrészt pedig a jelenlegi 2,5” területen már, akár 20TB-nyi adatmennyiség tárolható.

A 176 rétegű NAND gyártását megkezdték a Crucial SSD széria eszközeiben. Ezzel a technológiával szerelt SSD-ket viszont talán jövő év közepére tudjuk megvásárolni.

Összességében számíthatunk arra, hogy egy jóval gyorsabb és olcsóbb SSD-ket tudunk majd jövőre vásárolni, melynek mérete is kisebb lehet. Utóbbi hordozhatóság szempontjából rendkívül fontos szempont.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}