Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

A Huawei el fogja adni a Honor részlegét?

A Huawei azt tervezi, hogy 100 milliárd jüanért (4 600 milliárd forint) értékesíti a Honor okostelefon-gyártó részlegét a Digital China és Sencsen által alkotott konzorciumnak - írja a Reuters, az ügyet közelről ismerő emberekre hivatkozva.

A lépés azután született meg, hogy az USA a Huawei Technologies Co Ltd.-t korlátozások alá vette, melyre válaszul a világ második legnagyobb okostelefon-gyártója - a dél-koreai Samsung után - a továbbiakban várhatóan csak a csúcskategóriás telefonokra fog összpontosítani. Ez a lépés azt jelzi, hogy a Huawei az amerikai elnökválasztás után sem bizakodó és nem számítanak a korlátozások feloldására.

Az adásvétel szinte a teljes Honor okostelefon-részleget magában foglalja, beleértve a márkanév mellett, a kutatás-fejlesztési tevékenységet és az ellátási lánc menedzsmentjét is. Az eladást hivatalosan várhatóan vasárnap fogja a Huawei bejelenteni.

A Honor elsődleges tulajdonosa a Digital China Group Co Ltd lesz, 15%-os tulajdon-résszel, mely mellett Sencsen és további a tulajdonosok várhatóan 10 és 15% közötti tulajdonrészt szerezhetnek majd. A Digital China a felvásárlás nagy részét banki hitelekkel kívánja finanszírozni.

Az eladás után a Honor várhatóan megtartja vezetői csapatának nagy részét és a 7000 főre rugó munkaerőt is, sőt azt is tervezik, hogy  három éven belül tőzsdére lépnek.

A Returners kérdésére sem a Huawei, sem a Digital China, sem a Sencsen kormánya nem erősítette meg a felvásárlás tényét.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}