Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

A Huawei azt tervezi, hogy saját chipüzemet nyit amerikai technológia nélkül

A Huawei ezekkel tervezi pótolni a blokkolt, amerikai technológiát használó chipek hiányát.

Nem meglepő és óriási lépés ez a vállalattól. Közel nulláról kell újra építkeznie, mivel eddig chipek gyártásával még nem foglalkozott a cég.

A Huawei Technologies co. Ltd azt tervezi, hogy Shanghai-ban épít egy üzemet, melyben teljesen saját fejlesztésű chipeket fognak fejleszteni és gyártani. Erre mindazért volt szükség, mert Donal Trump megtiltotta az amerikai cégeknek a különböző szoftverek és technológiák licenszelését a cég felé.

Rossz hír az, hogy teljesen az alapoktól kell kezdeniük a fejlesztéseket, így a gyárban elsősorban 45nm chipek gyártása fog megkezdődni, majd 2021 végéig lehetőleg a 28nm és a 20nm chipekre fognak koncentrálni. A 20nm chip az 5G-s berendezésekben lesz használatos. Mindezt 2022 végéig szeretnék elérni. Hogy mikor tudnak majd eljutni a saját 10 vagy 7nm chipkészletek gyártására, egyelőre nincs információnk, de 3-4 évre biztosan szükség lesz.

A Huawei-nek nincs tapasztalata a chipek gyártásában, így az üzemet a Shanghai IC K+F Center segítségével fogják működtetni, írja a Bloomberg.

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}