Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

A Google Home a Szépség és a szörnyeteg ajánlásába kezdett

A keresőórás okosotthon eszköze, a Google Home a napokban több felhasználónak is meglepetést okozott, mikor a kért információknál többet is kaptak: Az eszköz ugyanis tulajdonosának a Disney új filmjét, a Szépség és szörnyeteget kezdte el ajánlani.

A Theverge szúrta ki, hogy Reddit-en és Twitteren több felhasználó is megosztotta az érdekes jelenségről szóló bejegyzését. A hirdetés hangja megegyezik az eszköz általános, kért információnál is használtal, viszont így sem sokan örültek a tulajdonosok közül a többletinformációnak.

A keresőóriás ugyanakkor tagadta, hogy hirdetésről lenne szó, szerinte ők csak egy új funkcióval kísérleteztek, amelynek célja a felhasználók számára megfelelő tartalmak ajánlása. A Google Home mesterséges intelligenciára épül és a célja, hogy elkísérje a felhasználókat az egész napjuk során és segítse őket.

Ennek ellenére több felhasználó is azt, hogy ők soha nem kerestek rá a Szépség és a szörnyetekre, vagy hasonló tartalmakra, mégis elhangzott számukra is a film ajánlója. 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}