1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Hírek
  4. A GitHub miatt bezár a Microsoft kódmegosztó szolgáltatása

A GitHub miatt bezár a Microsoft kódmegosztó szolgáltatása

Hírek

11 év után a Microsoft bezárja a kódmegosztó szolgáltatását, a CodePlexet. A 2006-ban elindított szolgáltatás bezárását a cég azzal indokolja, hogy a GitHub lett a nyílt forrású szoftverek első számú helye, és a legtöbb vetélytárs eltűnt a hosszú idők alatt. A CodePlex fénykorát 2013-ben érte el, akkor több mint 32 000 projekt futott rajta. Jelenleg az aktív projektek száma 350-nél kevesebb, ráadásul már a Microsoft a saját kódjait is a GitLabra migrálta át, sőt ott a legsikeresebbek között lehet, a cég projektjei 16 000 közreműködővel büszkélkedhetnek - ami a legmagasabb szám a GitHub-on, olyan cégeket is megelőzve ezzel , mint a Facebook a Google vagy a Docker. 

Aki még használná a CodePlexet, annak érdemes a projektjeit minél hamarabb más kódtárra költöztetni - ezek közül a Microsoft természetesen a GitHubot ajánlja.

Új projektet már mostantól sem lehet létrehozni, de októbertől már a jelenlegieken sem lehet majd módosítást végrehajtani, csak új helyre költöztetni azokat.  A szolgáltatás véglegesen pedig idén év végén, december 15-én kerül leállításra - viszont ez sem fogja azt jelentei, hogy a CodePlexen tárolt adatok eltűnnének, ugyanis az egyszerűsített, csak olvasható alternatívként továbbra is elérhető lesz az utókor számára.
Forrás: Microsoft

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
0 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!