Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

4K-s csatornával indul a Telekom új TV-s platformjának a tesztje

Android TV-s boxal, és 4K-s csatornával, 1000 fő bevonásával indul a Telekom új TV-szolgáltatásának tesztje, melyet követően várhatóan minden előfizető számára elérhetővé fog válni az új szolgáltatás.

A Magyar Telekom a weboldalán tette közzé a felhívást, miszerint tesztelőket keresnek az új TV platformjukhoz. A jelentkezők közül 1000 embernek fogja a Telekom biztosítani a tesztben való részvételt, akik a teljesen megújuló IPTV szolgáltatást elsőként próbálhatják ki.

Az itt található információkból kiderül, hogy az új set-top-box Android TV operációs rendszert futtatja, és elérhető rajta a Google szolgáltatásai, így a Play Áruház is, így vélhetően az Android TV teljes funkcionalitása is elérhető rajta, így tetszőlegesen telepíthetőek rá alkalmazások.

A 2006-ban bemutatott, Windows CE-n alapú előd-rendszerhez képest jelentős változás az is, hogy az új rendszer már a 4K adásokkal is megbirkózik, bár a tesztelés során a szolgáltató még csak egyetlen csatornát, a Love Nature elérését teszi majd lehetővé ebben a minőségben.

A tesztidőszak alatt igénybe vett szolgáltatás havidíja 2000 Ft és maximális hossza 3 hónap, mely után a tesztelő eldöntheti, hogy  igénybe kívánja-e azt venni a tesztelés után is, a szolgáltatás kereskedelmi bevezetésekor meghatározott feltételekkel. - ebből adódóan várhatóan néhány hónapon belül minden előfizető számára lehetőség lesz majd az újgenerációs TV platformra való váltásra.

A várakozások szerint okos-TV-k esetén a későbbiekben nem lesz szükség set-top-boxra sem, mivel egy azokon futó Androidos vagy Apple TV-s alkalmazáson is elérhető lesz a szolgáltatás.

A mostani tesztelésre jelentkezőknek azonban nem árt tudniuk azt, hogy a teszt során a tévé szolgáltatással és az annak használatával kapcsolatban a Telekom felé visszajelzéseket kell adnia, illetve egy 10 éves titoktartási nyilatkozatot is el kell fogadni a részvételhez.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}