Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Kütyük

Teszt - DG530 Bluetooth hangszóró

Már korábban terveztem cikket írni eme eszközről, de jelenlegi időm most volt rá, hogy javarészt körbejárjam és megírjam véleményem róla.

Terveztem vásárolni egy normális, jó hangzású külső hangszórót. Egyrészt azért, mivel számos helyen jól jön, akár kisebb kerti összejöveteleknél vagy akár hátul a kertben munka közben is. Nézegettem több hazai online áruházban, illetve a MediaMarkt-ban is, viszont egyik sem nyerte el tetszésemet, illetve nem nyújtott akkora teljesítményt, hogy azt mondjam kell ez nekem és inkább elfordulok az árcetlitől.

Felnéztem inkább a Gearbest áruházra és a „Speaker” szóra keresve máris egy rakat találatot kaptam. Egy „Super Bass Portable Speaker DG530”-as készülékre bukkantam, aminek a leírása és dizájnja nagyon elnyerte tetszésemet és tényleg arra késztetett az egész „koncepció”, hogy ezt meg kell rendelnem. Aznap meg is tettem az első lépést, megrendeltem. Közel 2 és fél hét alatt megérkezett a csomag, teljes épségben.

Csomag tartalma

 • Külső hangszóró
 • USB - MicroUSB/AUX kábel

Specifikációk

 • Támogatás: FM Rádió, Bluetooth kapcsolat, MircoSD kártya (max: 32GB), 3,5mm Jack
 • Bluetooth távolság: Valamivel több, mint 10 méter
 • Üzemidő: 5 óra
 • Méret: 60x60x50(mm)
 • Súly: 230g
 • Teljesítmény: 3W
 • Frekvencia: 280Hz-16KHz
 • Akkumulátor kapacitása: 520mAh
 • Akkumulátor töltési feszültsége: 5V
 • Akkumulátor töltési idő: 2 óra

Lehetőségek

Elsődlegesen telefonnal használom a kis hangszórót Bluetooth kapcsolaton keresztül. Hozzáteszem Lumia 930-cal teljes mértékben jól működik és kompatibilis minden porcikája a rajta levő rendszerrel, tehát esetemben a Windows 10 Mobile-al. A Bluetooth kapcsolat nagy távolságokat kibír a két eszköz között. a 10 méret fölött annyit jelent, legalábbis nálam 12-15 méter után kezdte darabosan fogadni az anyagokat. Ez nagyon jó véleményem szerint, azalatt pedig szünetmentesen jön át az adat/hanganyag.

Amiről még érdemes beszélni az pedig a MicroSD kártya befogadóképessége. Mivel az eszköz legalább 5 órán át húzza egy töltéssel, így nagyon hasznos lehet sokak számára a memóriakártyás lehetőség. Így nem kell, hogy éppen kéznél legyen telefonunk. Belehelyezzük az SD kártyát, bekapcsoljuk és máris mehet a zene. Ezt az alsó gombokkal tudjuk szabályozni, tehát előző-következő vagy éppen lejátszás-szüneteltetés, de erre majd a következő pont alatt térek ki.

Van egy AUX lejátszási lehetőség is. A MicroUSB-s csatlakozót kell csatlakoztatnunk az eszközhöz, illetve egy telefonhoz vagy számítógéphez pedig a 3,5mm jack végét kell behelyeznünk. Ezt követően máris indíthatjuk a zenét és hallhatjuk a külső hangszórónkról.

Az FM-Rádió része is megfelelően működik, igaz könnyedén be lehet zavarni a vételi jelet. Ha túlságosan nagy hangerőre állítjuk, akkor a mélyhangzás miatt kicsit elszórja a jelet, de ez különösebben nem zavaró.

Első benyomás

A dobozától tuti nem ájulna el senki.

Egyszerű kis vékony doboz, viszont maga az eszköz szépen be volt csomagolva, hogy azt ne érje semmiféle karc vagy szennyeződés. Mikor kivettem a kis fóliás zacskóból az eszközt meg sem lepődtem, azt kaptam, amire számítottam.

Alapvetően a dizájnformája brutál jól néz ki. Műanyag, illetve valami öntött-fém szerűséget használtak fel. Nagyon kényelmes a fogása, illetve éppen akkora súlya van, hogy nem gondolunk arra, melyik pillanatban veszítenénk el és nem is olyan nehéz, hogy ne tudnánk sokáig tartani.

Ami nagyon tetszik még, hogy potiszerű tekerhető műanyag van az oldalán, azzal tudjuk szabályozni a hangerőt. Alul pedig Be-ki -kapcsoló, módváltó, előre-hátra és lejátszás/szünet gombok kaptak helyet.
A hangszórón alul még vannak állapotjelző ledek is. A kék villogás a Bluetooth kapcsolatot jelenti, tehát, hogy a Bluetooth aktív. A narancssárga a töltést, a piros pedig az alacsony akkumulátor szintet mutatja.
A külsőről körülbelül ennyit tudok mondani. Ezt követően be is kapcsoltam. Kicsit meglepődtem, mert egy női hang azonnal megszólalt, hogy „Bluetooth mode is active”. Ha váltjuk a módokat, akkor mindig mondja, hogy éppen melyik aktív. Ez nem rossz dolog, csak ha hangosra állítjuk az eszközt, előfordulhat meglepetés, mert elég hangos.

A hangzása nagyon kellemes, illetve érezteti a valós mélyet is. Nem tudnánk elmondani, hogy az eszköz „olcsó lenne”, legalábbis ez alapján biztosan nem.

Ami viszont zavaró lehet, hogy akár asztalra lerakva és 60-70% hangerőre állítva a membrán komolyabb mozgása (mély sugárzása) miatt kicsit zörög (tehát csak az eszköz mozog az asztalon), viszont ez a probléma orvosolható egy gumi szerű alátéttel vagy lábakkal.

Még egy nagyon jó dolog, ami kifejezetten tetszett. Ha csontig húzzuk a hangerőt, akkor sem zörög, tehát valami teljesítmény ellenállást biztosan kapott, hogy semmiképp ne lehessen teljesen leterhelni. Emiatt nem recseg-ropog a hang, de mégis lazán tudja hozni a 3W-ot.

Verdikt

Nagyon szuper külső hangszóróról beszélünk. Az árához képest pedig, szinte ingyen szórják a vevőknek. A GearBest áruházban az eszköz mindössze $9,6 kerül, ami helyi árban körülbelül 2900 Forintot tesz ki. Ennyiért itthon még a legolcsóbbat sem kapnánk meg, ráadásul ez megfelel 15.000 Forint környéki kategóriának is. Aki tervez ilyesféle eszközt vásárolni, nagy bátorsággal ajánlom eme eszközt.

Ha ti már vásároltatok ilyet, írjátok meg véleményeteket vagy ha kérdésetek van, nyugodtan tegyétek fel hozzászólásban.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}