Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Kütyük

Teszt - Pulse XL Backup Battery

Sokszor előfordult már az, hogy elvittük a telefonunkat, vagy bármilyen más készülékünket egy pár napos útra, de nem volt rá lehetőségünk feltölteni vagy elfelejtettük magunkkal vinni a töltőt? Eléggé kínos helyzet, ha pont akkor merül le, amikor kellene. Velem megtörtént, és pont akkor amikor nagyon kellett volna. Éppen ezért úgy döntöttem, keresek egy megoldást, hogy áramforrás nélkül is fel tudhassam tölteni a telefonomat, és kaptam is egy nagyszerű kis eszközt. 

Pulse XL Backup Battery

Az eszköz neve Pulse XL Backup Battery és arra szolgál, hogy gyorsan feltöltse telefonunkat, bárhol, bármikor és nem is kell hozzá áramforrás. 100 dollárért vásároltam egy holland tech-szaküzletben. Az ár picit soknak tűnhet, de nem akartam a legolcsóbbat megvenni.

Csomagolás és tartozékok

Maga a csomagolás viszonylag egyszerű, a kibontása eléggé nehéz, legalábbis én sokat kínlódtam vele. A design viszont eléggé tetszetős.

Csomagolás elől

Csomagolás hátul

A csomagban maga a készülék, egy USB-Micro USB kábel, valamint egy közel 2 méter hosszú használati útmutató. És amikor 2 métert mondok, egyáltalán nem túlzok.

A két méteres használati útmutató

Külső

A külső eléggé jól néz ki, nincs túlbonyolítva. Egy egyszerű, fekete színű, henger alakú eszközről beszélünk, amelynek a tetején van négy kék LED, mely az eszköz töltöttségét jelzi töltés közben. A töltésre is mindjárt rátérek. A készülék tetején ugyanakkor egy bekapcsológomb is van, mellyel elindíthatjuk a töltést.

A készülék, felső része

Az eszköz alsó részén pár alapvető és származási információt olvashatunk a készülékről.

A készülék alsó része

Az elülső részen található egy LED lámpa, valamint két USB port, ahol csatlakoztathatjuk az eszközöket: egy 1A-es és egy 2A-es (A = amper). 

Az eszköz elülső oldala

A töltési rész (Mini USB port) az eszköz oldalsó részén található.

A készülék fogása eléggé kényelmes, bár sok haszna nincs annak, hogy a kezünkben tartsuk.

Specifikáció

 • Akkumulátor kapacitása: 6000 mAh;
 • Bemenetel: Micro USB;
 • Kimenetel: USB;
 • Töltési idő: ~7-8 óra;
 • Akkumulátor típusa: Újratölthető Li-Ion;

Az eszköz töltése

A töltés egy Micro USB-USB kábel használatával történik meg. A Micro USB-s részét a készülék oldalában található portba kell elhelyezni, míg az USB-s részt egy számítógép, laptop, vagy akár egy erre szakosodott töltő USB portjába.

Maga a töltés megközelítőleg 7-8 órát igényel, viszont a legelső használatkor ajánlott akár 10 órán át is töltőn hagyni. Töltés közben a készülék felső részén levő kék LED-ek jelzik a töltöttségi szintet:

 • 4 LED - 100%
 • 3 LED - 75%
 • 2 LED - 50%
 • 1 LED - 25%
 • Egyik LED sem - 0%.

Amennyiben a legutolsó LED is megszűnt villogni és állandó égésben marad, levehetjük a töltőről. 

Más készülék töltése

Az eszköz segítségével gyakorlatilag mindent fel lehet tölteni, ami Micro USB-s porttal töltődik. Az én esetemben egy Lumia 520-as telefon a tesztalany.

A telefon 16:15-kor érte el a 7%-os töltöttséget. Ekkor határoztam el, hogy felrakom tölteni, de most nem a saját töltőjével fogom feltölteni, hanem az eszközünkkel. 

Töltöttségi szint: 7%

Az 1 amperes portba tettem, mivel az kevesebb áramerősségű, és én a kevesebbik időtartamát akartam legelőször tesztelni. Kevesebb mint másfél óra alatt teljesen feltöltődött a telefon, az eszközön pedig még mindig 4 LED ég. Pár szakértői specifikáció alapján akár 4-szer is fel lehet tölteni egy telefont az eszközzel.

Töltöttségi szint: 100%

Ha kevesebb (1A) áramerősséggel közel másfél óra alatt töltötte fel a telefont, akkor 2A-es áramerősséggel még hamarabb feltöltheti. Bár ezt még nem teszteltem, így semmit sem garantálhatok.

Extrák

Az eszköz egy lámpával is rendelkezik, mely a bekapcsoló gomb kétszeres megnyomásával kapcsolható be és ki. Amennyiben csak egyszer nyomjuk meg a gombot, csak az eszköz töltöttségi szintjét láthatjuk.

Értékelés

 • Külső: 5/5
 • Csomagolás: 4/5
 • Ár: 3,5/5
 • Használati élmény: 5/5
 • Összegzés: 4/5.

Szubjektív vélemény

Nagyon tetszik az eszköz, és biztos, hogy mindig a hasznát fogom venni a jövőben. Talán az egyetlen túlzásként az ára említhető, amely - valljuk be - lehetne egy picit alacsonyabb. 

bigblog profilképe
Sallai József @bigblog Egy srác akit nagyon érdekel a technológia, a fejlesztés és az alkotás.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}