1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Blog
  4. A legrosszabb áprilisi tréfa egy nagy LEGO rajongó számára

A legrosszabb áprilisi tréfa egy nagy LEGO rajongó számára

Blog

Sajnos a tegnapi napom eléggé szomorkásra sikeredett, ugyanis rögtön azzal kezdődött, hogy.. Áprilililili!!

Szokás szerint reggel szétnéztem Facebook-on és megláttm egy blogbejegyzést. A LEGO újra forgalomba hozza az első moduláris épületeket. A Café Corner és a Green Grocer készletről van szó. Természetesen ezek a készletek ma már 1000, akár 1500 euróba is belekerülnek, ezért jó lett volna, ha valóban az eredeti áron visszahozzák őket a piacra. 

Ja, igen, a bejegyzés: http://www.thebrickfan.com/lego-bringing-back-retired-modular-buildings-with-new-revival-theme/

Miért dőltem be ennek a tréfának?

Csupán azért, mert igazából van rá esély, hogy ha a Café Cornert már nem is, viszont a Green Grocert még könnyen vissza tudná dobni a LEGO az áruházaiba. 

Már régebben volt róla szó, hogy milyen jó lenne, ha a Café Cornert újra kiadná a LEGO. Ebben a készletben vannak olyan alkatrészek, amelyeket már nem gyárt a cég (például maga a bejárati ajtó), viszont gondoljunk bele, hogy a Green Grocerben 4 elem van, aminél nehézségek akadhatnak. Először is a különleges Sand Green színű kockák 2 típusa:

1x8 Sand Green brick és
1x2 Sand Green brick with groove

Ezek a kockák más színekben nem ritkák, úgyhogy szerintem ezzel nem is lenne gond, a LEGO újra gyárthatná őket. A harmadik elem a zöldségesbolt ajtaja mellett és felett levő díszes csempe. Ez a csempe másik LEGO témából származik, ami már szintén nincs forgalomban. Végül pedig jobb oldalt, a kiugró ablakoknál 1x2x3-as fehér vonatablakokat láthatunk, ami nyugodtan helyettesíthető az újabb 1x2x3-as egyszerű ablakokkal. 

Röviden ennyit szerettem volna ma leírni. Ja, és, hogy miért van esély arra, hogy a LEGO esetleg egyes készleteket újra kiadjon? Volt már rá példa. Egy bizonyos "Legends" témakörön belül néhány nagy népszerűségű készletet megjelenésük után jópár évvel újra kiadott a cég. :)

Ti mit szóltok ehhez? Melyik készleteket látnátok szívesen újra a boltok polcain?

kovjonas profilképe
Kovács Jónás @kovjonas +86 Hobbi web-designer, kezdő 3D modellező, LEGO őrült.
5 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
:D
2016.01.23 18:50
Én szívesen látnám újra a polcokon a régi darabokat. Technic-ből is rengeteg már kiment a forgalomból, főleg olyanok amik nagyon bejövősek lettek volna nekem és talán még meg is vásároltam volna őket még (manapság). Ugye ami kimegy a forgalomból (LEGO) az utána drágább lesz, mivel a lego értékesebb mindennél és ugye bárhol, bármikor, bármiben felhasználható. Visszatérve még a lego city "házai" is nagyon bejövősek nekem. Ha lenne egy plusz nagy asztalom/szobám, akkor építenék egy nagyot. Ja, de először nyernem kellene a lottón is :)
2015.04.02 16:41
Az utolsó mondat kulcsfontosságú :D
2015.04.02 16:53
A + szoba olcsóbb lenne, mint a Lego kockák.. :D
2015.04.02 16:54
Az is megeshet :D
2015.04.02 16:58