Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Blog

Star Wars UCS Acclamator

Sziasztok, kedves LEGO rajongók!

Mint már a múlt héten a bemutatkozómban olvashattátok a saját alkotásaimat fogom ezekben a rövid összefoglalókban bemutatni! Tudni kell rólam, LEGO „építés” terén egy hagyomány tisztelő ember vagyok. Nagyon ritkán használok speciális építési technikákat ezért sajnos, aki arra számít, hogy valami nagyon extrém építési stílusú alkotásokat fog látni, az most csalódni fog! De ettől függetlenül többnyire nem szoktam unalmas dolgokat építeni.

Sokat gondolkoztam az elmúlt napokban melyik alkotásomat is mutassam be nektek először! Végül arra jutottam elkészülésük sorrendjében fogom össze állítani a bejegyzéseket!

Ezért elsőként hadd mutassam be első nagyméretű „UCS” Acclamator űrhajómat.

oldalról

A hajó kisebb nagyobb kihagyásokkal cirka 3 év alatt lett kész. Az első gondolat az építésével kapcsolatban a Star Wars II. része A Klónok támadása című alkotás után jött mikor a filmben megláttam. Ez olyan 2002-2003 környékén volt. Az első gondolatom azt volt, mint a legosok 99%-nál „EZ NEKEM KELL! Akarom, hogy a polcomon álljon! Így neki láttam a tervezésnek. Ez akkoriban abból állt, hogy a film azon részét ahol látható a hajó 50x megnéztem, interneten vadásztam róla képeket tanulmányoztam, stb..

felülről

Az építéssel sok gond volt mivel akkoriban csak azok az alkatrészek álltak rendelkezésre, ami otthon a kis készleteimből szétszedett állapotban voltak. Új vagy használt alkatrészeket csak Budapesten lehetett beszerezni. Így amikor feljutottam pestre a legos boltokba mindig bekellett térni! Itt megkell, jegyezzem mire elérte a végleges formáját kb. 3x lett átépítve. A képek láttán bárki azt gondolhatná, vannak benne színcserés alkatrészek. Lekell szögezzem nem szerettem volna egy olyan hajót építeni amely egy szimpla tömeggyártásban kiadott hibátlan állapotban levő hajót ábrázol. Sokkal inkább egy már több csatát megjárt kicsit sérült hajó. Ezért vannak benne sötét szürke alkatrészek is a világosabbak között!

hátulról

Az alkatrészek darab számáról nem tudok nyilatkozni, nem tudom megmondani pontosan hány db kockából áll össze, de 500-700db biztos van benne. Méretei tekintve a végleges hosszúsága 58 cm a szélessége pedig körülbelül 40cm. Minden velejáró gond ellenére a kedvenc alkotásomként tartom számon. A kiállítások egyik nagy kedvence szokott lenni a Star Wars rajongók között!

Amennyiben tetszett a beszámolóm kövessetek nyomon minden 2 hetente, szerdán! Addig is a lego Erő legyen veletek!

Üdv Lbeence

Oszd meg másokkal is:
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}