Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Kütyük

[Teszt] Cresta Bluetooth-os hangszóró

Elmondhatjuk azt, hogy eléggé rég nem véleményeztünk termékeket itt, az INTO-n, így hát úgy gondoltuk, most Újévre egy kis teszt sem árt. Ma egy Bluetooth-os hangszóró van a középpontban, mely a Cresta SSP 330BT nevet hordozza.

Bevezető

A hangszóró viszonylag kevés helyet foglal el, akár a tenyerembe is tökéletesen elfér. Az akkumulátor is sokáig bírja - ha mindennap használom, elég ha hetente egyszer töltöm fel. 

Vásárlás és szállítás

Édesapám külföldön (pontosabban Hollandiában) dolgozik, és egy ottani áruházból vette ~25 euróért. Egyeseknek kicsit nagynak tűnhet ez az ár, de minőséget tekintve a hangszóró megéri. Édesapám a hangszórót is a felvette a Karácsonyi ajándékjaim listájába. Ami a szállítást illeti, erről sokat nem mondhatok. Egy munkatársa hazajött Marosvásárhelyre és megállt nálunk, hogy átadja a csomagot. Ez körülbelül másfél napot vett igénybe, így sokat nem kellett várnom.

Csomagolás és tartozékok

A hangszóró egy fehér kartondobozban érkezett. A hangszóró mellé kaptam egy USB/Mini-USB kábelt, amellyel fel lehet tölteni, egy AUX kábelt, amellyel hozzá tudom csatlakoztatni egy hangkimeneti eszközhöz, valamint egy használati útmutatót. AC-adaptert nem kaptam melléje, de volt nekem, így nem is bánom.

Külső és anyagminőség

A hangszóró kerek alakú, fekete színű, az oldalán a következő dolgok találhatóak: Mini USB port, Handsfree-gomb (amely átirányítja a hívásokat a hangszóróra), egy nagyon apró diódás, egy be/kikapcsológmb és egy AUX bemeneti port (melynek segítségével hozzáköthetjük a hangszórót egy számítógéphez vagy bármilyen olyan eszközhöz, amelyhez hangszórót vagy fülhallgatót lehet hozzácsatlakozatni).

A hangszóró tetején egy kis... nem tudom, minek nevezzem.. Egy kis valami található, amellyel a hangszórót hozzá lehet akasztani valahová, mondjuk ruhához.

A hangszóró tetejét és alapi részét egy ezüstszínű, alumíniumos keskeny sáv választja el. Az akasztó felületén is található egy szélesebb, de kisebb alumínium sáv.

A készülék alján van három kis csúszásgátló talp. A hangszóróhoz egy kis kötél is hozzá van kötve, így bárhova felakasztható.

Használati érzés

A készülék bekapcsolásakor egy kis hang jelzi a bekapcsolást. Ezután a diódás két színben villog: fehér és piros, ami azt jelzi, hogy látható a Bluetooth-készülékek számára. Ha használat közben villog így, az azt jelenti, hogy az akkumulátor töltöttsége 21%-on alul van. Ilyenkor 5-másodpercenként egy jelzőhang is hallhatóvá válik.

Először telefonon próbáltam, természetesen Bluetooth-on keresztül, így párosítottam a telefonomat a hangszóróval. A zene elindítása után egy nagyon tiszta, recsegésmentes sztereó hang fogadott engem. Miután csatlakoztatva lett, a diódás csak fehér fényt bocsátott ki, villgás nélkül. Max-ra húztam a telefonom hangerejét, és eléggé hangosan ment a zene, de egy cseppet sem recsegett. Nem mondhatom azt, hogy annyira hangos, mint egy 5.1-es hangszóró, de eléggé jól nyomja a méretéhez képest.

Hogy a távolságot teszteljem, a telefonomat a konyha egyik sarkában hagytam, én meg a hangszórómmal elmentem a második szobáig. Körülbelül majdnem elértem a szoba sarkát amikor már kezdett elhallgatni a hangszóró. A konyha és a második szoba között még van egy szoba, a két saroktól (konyha és második szoba sarka) pedig kb. 20 méter van.

Ami a töltést illeti, körülbelül 2 órát tart amíg 100%-ra feltöltődik. Nem tudom pontosan, mivel nem mértem, de körülbelül ennyire saccolom le. Amikor az akkumulátor teljesen fel lett töltve a készülék nem jelez, de az AC-adapterem diódája piros fény helyett zöldet világított. 

Megpróbáltam hozzácsatlakoztatni a gépemhez és a laptopomhoz az AUX kábel segítségével. Amikor az AUX kábellel lép működésbe, a dióda kialszik. Működést tekintve ugyanolyan, mint amikor Bluetooth-al használom.

Ha 5-10 percig nincs használatban, a hangszóró automatikusan átáll készenléti üzemmódban, energiatakarékosság végett.

Ár-érték

Mint mondtam, az ár megközelíti a 25 eurót, ami egy picit sok lehet, viszont voltak ennél drágábbak is. Olcsóbbak is voltak, de nem ez a márka volt és nem is bírta ilyen távolságon. Tehát összefoglalva:

  • Jellemzők: 5/5
  • Külső: 5/5
  • Ár: 4/5
  • Csomagolás: 4/5
  • Átlag: 4.5/5

Szubjektív vélemény

Nagyon tetszik a hangszóró, csak jó tulajdonságai vannak. Naponta használom nagy előszeretettel.

Oszd meg másokkal is:
bigblog profilképe
Sallai József @bigblog Egy srác akit nagyon érdekel a technológia, a fejlesztés és az alkotás.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}