Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Kütyük

Teszt - Super Mini Bluetooth 2.0 Adapter Dongle

A napokban írtam néhány tesztet külső adathordozókról, a mai nap pedig egy USB Bluetooth esett áldozatul. Szokás szerint nem a drága szegmensben keresgéltem, hanem tényleg nagyon az alsó kategóriában.

Bevezető és vásárlás

Számos bluetooth eszköz található a háztartásban nálam és hát nem kérdés, kerestem egy olyan eszközt olcsón, mely tud kommunikálni külső eszközökkel.

Igazából nekem elég az, hogy ha csak kifele tudok adatot küldeni, tehát gépről, laptopról egy külső eszközre, például telefon, külső hangszóró, tablet, laptop, fejhallgató.

Mivel a MediaMarktban és egyéb Magyar webshop-ban ezek ára 3 ezer forinttól kezdődik így azokról sürgősen lemondtam. Minek fizessek annyit, ha van olcsóbban?

DX.com webáruházban rátaláltam egy nekem megfelelő eszközre, mely 400 Forintos árral rendelkezik ingyen kiszállítással. Bár 2008-as termék, engem különösebben nem zavar, hisz a lényeg, hogy működjön, és azt csinálja, amit éppen szeretnék, adott időben.

Az eszközt én az év elején vásároltam, március környékén. Azóta rendszeresen használom.

Szállítás ideje és csomagolás

A szállítás idejére nagyon emlékszem, nyomott hagyott. Várnom kellett valamivel több, mint egy hónapot, de nem bántam meg. A csomagolás szokásos narancssárga színű, „pötyögtetős”, keményebb ragasztott papír.

Az eszközt nagy sérülés nem érheti, mivel az USB „apán” csatlakozóján helyezkedik el az érzékelő eszköz, melyet hozzá képest, elég nagy tömör műanyag burkolat véd.

Külső és anyagminőség

Egyszerű, viszonylag szép kinézetű külsőt vett fel. A műanyag átlátszósága megbízhatóságot kelt a használójában, tehát például bennem, mert látom valamilyen szinten a belső kis felépítését.

A műanyag viszonylag tömör anyag, így leejtéstől nem fog megrepedni, ez még természetesen a termék kis súlyának is köszönhető.

A műanyag borításban egy kis LED villogó kapott helyet, mely adott időnként felvillan (10-20mp-ként). Ha nincs használatban, akkor körülbelül 1-2percenként.

Az eszköz kis mérete miatt könnyen elveszhet, kulcstartóra nem csatolhatjuk. Kupakot sem kapunk hozzá, mely engem különösebben nem zavar.

A kis méretének köszönhetően elég formásan néz ki és nem zavaró laptopon és számítógép elején.

Sebesség és használati érzés, tapasztalatok

Használata egyszerű. Szinte az összes Windows rendszer támogatja, beleértve a Vista, 7, 8 és 8.1 rendszereket.

Csatlakoztatáskor már közvetlen megjelenik egy ikon a tálcán, melyen tudjuk szabályozni a beállításokat és az eszközöket. Láthatóvá tehetjük a számítógépet, kereshetünk és csatlakozhatunk külső eszközökre, stb..

A küldés sebességéről pontos adatot nem tudok adni, viszont az árához képest teljesíti a neki kiadott feladatot egy időn belül. Nem azt mondom, hogy egy 3.0 verzióval felszerelt BT-t kapunk, mert egy 200-300 kb/s küldést valószínűleg nem biztos, hogy eléri, de nem lassú.

Mivel semmilyen programot nem találtam, hogy rendesen le tudjam ezt mérni, így saját statisztikát osztok meg:

  • 4MB videó fájl: 1perc
  • 12MB zene fájl: 2,5perc
  • 100MB PDF fájl: 9perc

Ebből az adódik, hogy körülbelül 60-100kb/s adatküldés érhető el az eszközben, mely viszonylag megfelelő.

Ez azt jelenti, hogy szakadásmentesen tud kommunikálni, akár egy külső bluetooth-s hangszóróval, akár fejhallgatóval.

Az adatok fogadására is képes az USB Bluetooth eszköz. Hasonló sebességgel szippantja be az adatokat, mint a fent említett adatok.

Ár-érték

A bolti árakat megint nagyban veri az eszköz ár és érték aránya. Most is per pillanat 400 Forintért, ingyen kiszállítással juthatunk hozzá. Ebben nincs semmi ficsőr, hátsó kapu. Ennyi és kész. Nem megy át 15 féle szállítócégen keresztül, ahogy a boltoknál ez szokás.

  • Jellemzők: 5/5
  • Külső: 5/5
  • Ár: 5/5
  • Szállítás (ideje): 4/5
  • Szállítás (csomagolás): 4/5
  • Átlag: 4,6/5

Szubjektív vélemény

Több, mint 4 hónapja szolgál engem eme eszköz. Eddig hibát és fogást nem találtam benne, úgyhogy nagy haverok lettünk az idő elteltével. Nem cserélném le egy másik hasonló, de drágább eszközzel. Ennyi pénzért szinte ingyen juthatunk hozzá.

A termék adatlapja: http://www.dx.com/p/super-mini-bluetooth-2-0-adapter-dongle-vista-compatible-11866?Utm_rid=33442304&Utm_source=affiliate

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}