Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Kütyük

Teszt - Mini USB 2.0 Flash Drive, a Kispajtás

A korábbi tesztemben ennek nagyobbik testvérét mutattam be, most pedig egy kisebb felszerelésben rendelhető külső adathordozót vettem boncolás alá. Kicsi a bors, de erős, ahogy mondani szokás, körülbelül ezt tükrözi ez a kis eszköz is.

Bevezető és vásárlás

Korábban írtam arról, hogy számos tesztet lehet majd nálunk olvasni. Mi nem a drága kategóriában próbálunk keresgélni és bemutatni adott dolgokat, hanem leginkább az alsó kategóriás eszközökben látjuk a jövőt. Minek adnánk ki többször annyi pénzt, csak azért mert fényesebb?

Az 1400 Forint körüli forgatható aluminium külső adathordozó mellé rendeltem akkoriban egy kisebb változatot, mely nem forgatható, nincs rajta semmi csicsa, csak maga a pendrive és kész.

Ez annyival jobb, hogy sokkal kisebb helyen elfér. Van rajta egy 5 voltos ledes villogó és számos ellenállás, mely a túlmelegedés ellen védi az eszközt.

A mérete is sokkal kisebb egy átlagos külső hordozóhoz képest.

Az eszköz 1000 Forintnak megfelelő árral rendelkezik, pontosabban $4,44, ami meglehetősen röhögtető árkategória.

Szállítás ideje és csomagolás

A kiszállítás ideje az előhőz képest pár nappal korábban megjött, nem kellett 3 hetet várni. A csomagolás viszont teljesen megegyezik, tehát a rendelt termék egy narancssárga színű, „pötyögtetős”, keményebb ragasztott papírba csomagolva jön.

A külső adathordozó kis mérete és erős váza miatt elég nehezen eshet benne kár, kisebb vagy nagyobb ütés hatására.

Külső és anyagminőség

Nagyon kicsi. Aprónak tűnik, az is. Nehezen áll kézhez, de könnyen csatlakoztatható a számítógéphez, laptophoz, bármihez, amelyen van USB bemenet.

A váz egy keményebb alumínium ötvözet lehet, tehát ütésre és valamivel erősebb nyomásra nem lesz gondja. Karcos sem lesz kisebb csúsztatások és leesés miatt.

A vázban lévő panel nagyon fixen foglal helyet benne, nem mozog, nem lötyög.

Mérete:

  • Hosszúság: 30mm
  • Szélesség: 13mm
  • Vastagság: 4mm

Lehetőségünk van kulcstartó karika elhelyezésére az eszközön, tehát egy kulcstartón is szépen tudjuk hordozni.

Sebesség

Valamivel gyengébb értéket mutatott, mint a nagyobbik, idősebb társa, de ez még mindig kitűnő értéknek számít, ha az árát nézzük és természetesen azt, amire éppen használnánk.

A nagyobb fájlokkal szépen bánik, mint olvasás, mint írás terén. A kisebb fájloknál is hasonló értéket mutat, mint egy sokkal drágább eszköznél.

Visszatérve a nagyobb fájlok olvasása 2 MB/s lassabb és 1 MB/s lassabb az írási sebesség az idősebb testvéréhez képest.

Az eszközön 7,5 GB üres tárhely áll rendelkezésünkre.

Használati érzés

Itthon, hazánkban ilyen kis eszközzel futkosó embereket nem látunk nap-mint nap. Vehetünk elő további szempontokat is, például azt, hogy kisebb helyen elfér, illetve a válaszideje elég gyors a többi eszközhöz képest.

Operációs rendszert tökéletesen és gyorsan lehet róla telepíteni, filmet nézni és zenét hallgatni is kiváló.

Ár-érték

Körülbelül 1000 Forint ingyen kiszállítással házig. Itthon a Kingston, Sandisk, Fujifilm és további márkák sokkal nagyobbak és drágábbak, mint a most bemutatott adathordozó, tehát érdemes megfontolni a választást.

  • Jellemzők: 5/5
  • Külső: 4/5
  • Ár: 5/5
  • Szállítás (ideje): 5/5
  • Szállítás (csomagolás): 5/5
  • Átlag: 4.8/5

Szubjektív vélemény

Nagyon jó érzést kelt bennem az, hogy ilyen kis olcsó eszköz annyit nyújt, mint egy itthon megvásárolt 4-5 ezer forintos hasonló pendrive.

A mérete és a stabil összeillesztés miatt nagyon bejött nekem. Egyszerű, nincs semmi csicsa. Az van rajt, ami kell (váz), nincs felesleges kupak.

A termék adatlapja: http://www.dx.com/p/mini-usb-2-0-flash-drive-silver-8gb-151588?Utm_rid=33442304&Utm_source=affiliate

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}