Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Szoftver

Teszt: Gom Audio

A közismert GOM Media Player-t fejlesztő Gretech nem régiben kiadta a GOM Audio "kis zenelejátszóját". A fejlesztő szerint a GOM Media Player nem éppen zenelejátszáshoz való, illetve többen jelezték vissza azt, hogy szívesen használnának egy egyszerű zenelejátszót, amiben nincsenek túlzások és nem a Windows Media Player motorra épül. Ezt nagyjából a Gretech-nek sikerült megalkotnia.

Elsőként kompatibilis Windows 8, 7, vista és XP operációs rendszerekkel.
Ingyenesen letölthetjuk és a továbbiakban sem lesz fizetős.
Mi Windows 7 operációs rendszeren próbáltuk ki a szoftvert. A telepítés viszonylag egyszerű , áttekinthető volt, illetve gyorsan, hiba nélkül lezajlott. Könnyű feladatnak bizonyult.

A fejlesztő törekedett a lejátszó felszínének egyszerűségére, használhatóságára. Eddig nem találtam olyan funkciót, ami felesleges lett volna ,viszont amit hiányolok az a CD írás varázsló vagy ahhoz hasonló kis eszköz, amit a GOM Media Player-ben megszokhattuk.
A lejátszási funkciók balra rendezettek, jobb oldalt pedig a kisebb beállítások kaptak helyet. Ezek: Ismétlődés, Megnyitás, Equalizer, Információ, Lejátszási lista

Akárcsak a legtöbb modern, mai zenelejátszó, úgy a GOM Audio is támogatja a legtöbb lejátszási listát (.pls, .m3u, .asx, .m3u8).  Ezek a program alsó részén érhetők el. A listákat átnevezhetjük, illetve testre szabhatjuk, akár automatikus mentéssel is.
zenelejátszáskor láthatjuk a zene képét és idejét, illetve az alapvető részleteket mint például: a cím, az előadó neve,  album, megjelenési dátum, műfaj.  Ezeket az információkat kedvünkre átírhatjuk (ID3).
Információként még beállíthatjuk a zene "bitrátáját".

Az Equalizer viszonylag tűrhető. Találunk benne 17 beállított hangszínt, viszont ebből 7, amire azt tudom mondani, hogy normálisan beállított. (Classical, Club, Dance, Party, Pop, Reggae, Rock).
Mi is tudunk létrehozni és menteni egyéni equalizer beállításokat, "profilokat".
Módosíthatjuk a tempót, az ismétlődést, illetve egy multifunkciós hangerőszabályzót is kapunk.

Amit a teszt elején említettem , ebből láthatjuk, az alkalmazás úgy lett kialakítva, hogy minden a felhasználó szeme előtt legyen kis területen.

A beállításokban találunk automatikus frissítést, fájl társítást, témákat (akár le is tölthetünk egy nekünk tetszőt), egyéb kisebb beállításokat.
A fejlesztő pluginok hozzáadását is tervezi, ennek a jelét is megtaláljuk a Settings panelben.

Az alkalmazás rengeteg formátumot támogat, köztük a legnépszerűbbeket (MP3, WAV, WMA, FLAC) és a kevésbé használtakat (MID, APE).

 

Tesztünkben a GOM Audio megbízható és használható zenelejátszónak bizonyult.  Kényelmes használatot biztosít egy egyszerűbb felhasználónak is.
Azonban van egyetlen hátránya a szoftvernek. Nem tudunk CD-t írni, bár ez manapság nem mindenkinek szokása, emellett nem tudunk szinkronizálni (importálni, exportálni) külső adathordozóra.

Letöltés

Ajánljuk, mert:
Könnyen kezelhető, átlátható felület. Testre-szabható Equalizer, egyszerű beállítási lehetőség.

Nem ajánljuk, mert:
Egyes felhasználóknak szükségük van egy zenelejátszóba beépített CD-író funkcióra.

Egyéb:
A GOM Audio nem mondható végleges szoftvernek. Vannak apróbb hibák, de azt vegyük figyelembe, hogy ez az első verzió.


Értékelés
Szolgáltatások: (4/5)
Jellemzők: (4/5)
Használat, kezelés: (4/5)
Ár: (5/5)
Átlag: (4/5)

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}