Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Kütyük

Teszt - Sony MDR-XB400

Ha azt mondom, hogy fejhallgató, akkor biztos előszőr a jól ismert Trust vagy Beats fülesek jutnának eszetekbe. Mai nap reggel 10 körül vásároltam egy Sony MDR-XB400 típusú fejhallgatót. Azért vásároltam Sony-t, mivel a telefonomon lévő kicsi fejhallgató már több mint 2 éve megvan és ez idő alatt egy probléma nem volt vele, illetve a korábbi fejhallgatóim 1-2 hónap alatt "meghaltak".

Elsősorban Trust féle fejhallgatókat teljes mértékben nem ajánlam. Szinte használhatatlan egytől - egyig és kényelmetlen a kialakítás, pártnázat. Gyakori hibák: csatlakozónál törés, rossz mélykiemelés, sistergés, teljesen műanyag váz miatt az anyag megreped vagy megtörik.

A Beats-el az a gondom, hogy nagyon drága. Természetesen sok gondom nem volt vele annó. Bírta 2évig, folytonos napi használat mellett és kitettem mindennek, aminek nem kellett volna. De azt a 80.000ft árát kicsit sokallom a kevés "tudása" mellett. Mindössze 1000mW a kapacitása.

Térjünk a tárgyra.

Gondolom a Sony márkanév is sokaknak ismerősen cseng, főleg telefon vagy valamilyen dvd lejátszó terén.

A Sony MDR-XB400 fejhallgató igen meglepő volt számomra. 
A csomagolásról nem ejtek sok szót. Egyszerű átlátszó, vékony, műanyag csomagolás.

Nem szabad egy terméket a dobozáról ítélni. Néha elég ránézni és elkap a vágy, hogy megvásároljuk, netán kipróbálhassuk.

1

Ahogy a fejformánkhoz igazított, plüssel bevont fülpárnákat és a kábelt vizsgáltam, akkor éreztem a tervezők kényelemre irányuló figyelmét.

A közepesen méretes párnái lágyan simulnak a füleim köré, fejpántja órák múltán sem zavar. Persze ez a komfortérzet nem valósulna meg a megfelelő súlyelosztás nélkül, és a méreteihez képest is nagyon könnyű. Tenyerünkön tartva gyanús a mindössze 150 grammos súlya.

Maga a kábel vékony rézszálas, emiatt könnyen hajlíthatjuk, csavarhatjuk. Nehezen fog megtörtni.

2

A lapos szálú tekerccsel és neodímium mágnessel hajtott hangszóróit sűrű, fekete szövet és vékony kis fólia takarja.  A textil mögött vastag műanyag szálak gátolják meg, hogy óvatlan mozdulattal benyomjuk a membránokat. A Sony MDR-XB400 két színben kapható, mégpedig fehérben és feketében.

 

A hangminőségről is ejtek néhány szót, mivel ez nálam a legfőbb szempont egy fejhallgatónál.

A termék specifikációjában leírt 24 Ohm impedanciát érdemes komolyan venni, és párosítsuk egy tisztességes telefonnal vagy számítógéppel. Fontos egy normális lejátszó megléte, ami kompatibilis az adott eszközünkkel. Androidon vegyük a PowerAmp-ot, Windows-on pedig az Aimp alkalmazást. Mind a kettőben megtalálható a mélykiemelés, ami sokat segít nekünk tetszelni a fejhallgatót. Nem várt meglepetés ért engem miközben hallgattam a zenét, mind a kettő készüléken. Megdöbbentő, de elég erősen szól, "löki" a mélyet recsegés nélkül, akár 90% hangerősség mellett. 

Az adott zene amit kipróbáltam:

Amikor elindítottam a zenét, nem úgy éreztem, mint ha egy fejhallgatót, hanem mintha a közelünkben lévő partyn szóló mixet hallanánk, durva 300-500W mélynyomók mellett.

Összességében tökéletes, persze vannak ennél jobbak is, de azt a 11.990ft ez megérte, hisz véleményem szerint egy Beats fejhallgatónál valamivel jobb a mélykiemelése.

További képek:

3

4

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}