Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Kütyük

NAVON Platinum 10, sebesség a kezedben

Manapság a gyártók arra törekednek, hogy egy gyengébb készüléket tákoljanak össze és azt minél drágábban tudják majd eladni. Ezt a Navon Platinum 10-ben én nem látom. Túl sok extrát ne várjunk a géptől, mivel ezt talán a középkategóriába tudnám sorolni.

Vásárlás
A Szombathelyi MediaMarkt üzeltben vásároltam, ami a Family Center-ben található. Elég nagy mázlim volt, mivel kifogtam az utolsó darabot. A megdöbbentő az volt, hogy rengeteg vásárló kezében láttam ilyen készüléket.

Megjelenés
Maga a készülék 2012 szeptemberében került a polcokra. Ezután októberben a frissítések miatt lecserélték és Android 4.1.1 operációs rendszerrel tért vissza.

Ár
44.990Ft volt akciósan (49.990Ft helyett). Kisebb karácsonyi leárazás miatt.

Csomagolás és melléklet
Erős kartonpapír a doboza, emellett a (doboz) hátoldalán minden információt megtalálunk.

1

Tartalma:

  • Készülék
  • Fólia
  • Garancia papír
  • Útmutató
  • Hálózati adapter
  • USB kábel
  • USB to Micro-usb átalakító (ezzel külső meghajtókat köthetünk a táblagépre)

Külső

2

 

Egy kicsit Asus Nexus stílusba sorolnám. Lekerekített műanyag váz. Természetesen elcsodálkoztam, hogy sehol sem recseg, mozog, vagy instabil. Elég masszív.
262.6x165.2x11.5 mm méretű, viszonylag karcsú, mégis méretes darab, hisz 10,1" -os (1024x600) TFT LCD kijelző erről árulkodik.

3

 

Oldalt találhatóak a csatlakozók. Power gomb, HDMI, két darab MicroUSB, Reset, Hálózat, MicroSD
Felül megtalálhatjuk a menü és a hangerő gombokat. A hátoldalán még elhelyezkedik egy sztereo hangszóró. Kamera csak az előlapon van.

Hardver, rendszer, szoftverek, akkumulátor
1 Ghz Cortex A8-as processzor található benne. Ez nem mondható nagynak, viszont szaggatásmentes a görgetés. 1GB ram és 8GB belső memória található a fedélzeten. az utóbbiból 5.4Gb szabadon használható, de ezt MicroSD kártyával bővíthetjük. Maximum 32GB-ig.
A NAVION mérnökei igen jó munkát végeztek az optimalizálás során, a működés nagyjából folyamatosnak mondható. A frissülő minialkalmazások, erőforrás-igényes programok, játékok és összetettebb weboldalak sem jelentenek nagyobb gondot hardvernek.
A táblagépen Android 4.1.1 Jelly Bean névre keresztelt operációs rendszer fut. A frissességről nem lehet panasz, hisz a 4.1.1 viszonylag újnak mondható.
Az előlapon egy 1.3 Megapixeles kamera kapott helyet. A WiFi (802.11b/g/n) és GPS-t nem találhatunk a készülékben. Navigációs alkalmazást tartalmaz, de a GPS hiánya miatt ez használhatatlan.
Találhatunk a táblagépben egy 6000mAh kapacitású akkumulátort, ami a gyártó szerint 5-7 óra folyamatos üzemelésre elegendő. Ezzel én nem értek egyet, meglepődésemre nagyon lassan merül a készülék.

Előretelepítve láthatjuk az Aldiko alkalmazást, ami egy speciális e-book. Egy Adobe Reader-t ami például számomra kihagyhatatlan. Documents To Go-val megnyithatjuk .doc, .xls, .ppt és akár pdf fájljainkat is. Ami tetszett és tényleg kiváló az a hangrögzítés. Tiszta felvétel, nem észlelek benne recsegést és egyéb eltorzulást. Flash Player. Hangalapú keresés. Térkép.

Összegzés
A processzor hallásra kicsinek tűnhet, de egyszer kézbe kell venni és nem lehet lerakni. Az 1ghz mellett is gyors.
44.990Ft-ért lehet hazavinni a készüléket, ami szerintem teljesen korrekt, főleg a kijelző mérete (10.1") miatt is.

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}