Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Biztonság

15 éves az Emsisoft, akciók és visszatekintés

2003-ban mikor az Emsisoft kiadta az első szoftverét még nem gondolták, hogy ekkora siker lesz. Minden energiájukat a hatékonyságra, ügyfélszolgálatra és a szoftver stabilitására fordították. Igazából a dizájnt és a testreszabhatóságot vették utolsó szempontként a szoftverben. Szerintünk jól tették.

Ebben a 15 évben rendkívül sokat fejlődtek, melyet kifejtek részletesebben.

2003-2007 Kezdetek

Az Emsisoft-ot 2003-ban alapították Ausztriában. A cég első terméke a2 (A a négyzeten) volt. Ez egyszerű víruskereső fomályában jelent meg, ami teljesen jól működött. Ebben az időszakban talán még fülünkbe sem jutott el a cég neve, de minden erejükkel azon voltak, hogy ez megváltozzon.

2005-ben bemutatták az első viselkedésfigyelő szolgáltatásukat programon belül. Maga a program ezen része képes volt monitorozni, hogy adott alkalmazások éppen mit tevékenykednek, milyen módosításokat végeznek el és e szerint képes volt szűrni a rosszindulatú programokat.

2008-2010 Evolúció

2008-ban megvillantották a világ első kétmotoros víruskeresőjét. Emellett pedig a kezelőfelület is mélyebben változott. Sokkal átláthatóbb és értelemszerűbb lett.

2009-ben megkaptuk a Magyar fordítást a programhoz!

2010-2012 Gyorsütemben

Elvetették az A2 „A a négyzeten” nevet és egyszerűen Emsisoft Anti-Malware címet kapta a szoftver. A termékük kezdett ismertebb lenni és mikor bejelentették a hordozható változatot Emergency Kit-et, akkor vált igazán ismerté. Még 2010-ben pedig megkapták az első VB100 díjat.

2013-2015 Előkészületek a jövőre

A felületet és az adatbázist tovább faragták. 2013-ban ennek köszönhetően első alkalommal vett részt az AV-Comparatives Real World Protection megmérettetésen, ahol 100%-ban képes volt a szoftver eltávolítani és megakadályozni a fertőzéseket.

2014-ben kiadták az Emsisoft Mobile Security-t az egyre növekvő Androidos kártevők miatt. Még ebben az évben jelentősen változott a felület és a motor is sokkal hatékonyabb, gyorsabb lett.

2016-2017 Újra tinédzserként

Az Emsisoft Anti-Malware még mindig fejlődik és ez a sebességben érezhető igazán. A szoftver egyre ismertebbé válik, hazánkban is. 2016-ban AV-Test ajánlott plecsnit kap és ezidőben a cég csatlakozik a „No More Ransom Initiative” programhoz.

2018 Napjainkban

A letisztult felület, a rendkívül gyors motor és precíz adatbázis jellemzi a szoftvert. Egyszerűen nehéz panaszt találni rá.

Akció: 15 év – 15 napig 15 dollár az 1 éves licensz!

Ezen mi is meglepődtünk. Mindösszesen 4700 forintért kapunk kereken 365 napra egy teljes értékű, jó minőségű vírusvédelmi szoftvert. Természetesen ez mind rajtatok múlik, hogy éltek-e a lehetőséggel, de ennyiért ajándék.

Forrás: Emsisoft Blog

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}