Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Otthonbűvész

Mik a legjobb kanapék számítógépes használatra?

Sokszor felmerülhet bennünk az a kérdés, hogy mégis milyen szempontok szerint érdemes kanapét vagy ülőgarnitúrát vásárolni, ha azon rendszeresen dolgozni szeretnénk. Én magam online marketinges szakember vagyok, és elmondhatom: életem nagy részét kanapén töltöm, ugyanis ülni fárasztó: fekve, vagy elheveredve sokkal könnyebb dolgozni. No de amennyiben kanapét vagy ülőgarnitúrát veszünk, mi lehet a legjobb döntés? Ezt a cikket azért szerettük volna megírni, hogy egyértelmű legyen az a kérdés, hogy mi lenne a helyes válasz erre a kérdésre.

 

Mit vehetünk alapul?

Felmerülhet bennünk a teljesen jogos kérdés. Mégis mit vehetünk egy jó alapnak? Rengeteg üzlet van Magyarországon. Mi mégis a MyBútor webáruházat tekintjük igazán jó referenciának. A Mybútor kanapé kínálatát megtekintve elmondható, hogy gyakorlatilag akármilyen méretben és színben, különféle konstrukciókban kaphatók darabok- így számítógép használathoz is kapható bármilyen. És ráadásul kifejezetten modernek is, például van köztük LED-es darab, vagy töltős, ami a technika csodája! Éppen ezért bemutatásra tökéletes lesz.

Milyen pozícióból akarunk dolgozni?

Az első és talán legfontosabb kérdés lehet: milyen pozícióból akarunk dolgozni? Egyáltalán laptoppal akarunk, vagy pedig asztali számítógéppel? Nem mindegy! Hiszen, minden ülőgarnitúra már és más. Sima asztali számítógép esetén kevésbé jó egy hagyományos kanapé, mint mondjuk egy jó fotel. A továbbiakban feltételezzük, hogy laptopot szeretnénk használni.

Alakíthatóság szempontjából mit vegyünk figyelembe?

Alakíthatóság szempontjából mit érdemes figyelembe vennünk? Ez talán egy nehéz kérdés lehet. Hiszen, gondoljunk csak bele: amely darabok alakíthatók, azok sokkal jobban használhatók számítógép használatra is. A kattanós fejtámlájú darabok például tipikusan ilyenek lehetnek. A motoros relax funkciós darabok pedig aztán végképp a legjobb döntést képezhetik: gondoljunk csak bele! Könnyedén relax fotellé alakíthatók, így a számítógépezés aztán végképp a legjobb lehet. Gyakorlatilag azt a pozíciót és ülési szöget vehetjük fel, amit csak szeretnénk.

Mekkora legyen a megvásárolt kanapé?

Ez sem könnyű feladat. Sokszor fordul elő ugyanis, hogy túl nagy méretű darabot vásárolunk-ekkor nem fér be a nappaliba. Előfordulhat akár az is, hogy nem fér be az ajtónkon, ugyanis nem szétszerelhető-ekkor az egész garnitúrát vissza kell küldeni, sajnos ez is előfordult már.

Alapszabály: mindig mérjük le mérőszalaggal, hogy mennyi hely áll rendelkezésre és a feladatok elvégzésére. A nagyobb darabok könnyebben használhatók fel munkára, a kényelmi elterpeszkedés miatt.

Milyen anyagból készüljön?

Fogas kérdés: hiszen sokféle anyagkombináció létezik, ha mindent összeadunk akkor akár több tucatnyi is. Viszont, az alap anyagfélékkel érdemes lehet tisztában lennünk. Melyek lennének ezek?

  • szövet
  • kárpit
  • textil
  • bőr

A szövet anyag kellemes és puha tapintást kölcsönöz. Itt is lehetnek eltérések, de jellemzően ez mondható el róluk. Picit nehezebb tisztítani mint a bőrt.

A kárpit anyag hasonló a szövethez. A kárpitos anyagú darabok igen kényelmesek és komfortosak lehetnek.

A textil anyag hasonló a bőrhöz, sokszor azt igyekszik imitálni-nem annyira jó a minősége, viszont egy ideig tartós marad.

A bőr kanapék és ülőgarnitúrák-ahogy mondani szokás-ez az „igazi”. Kényelmesség és tartósság, frappánsság jellemzi őket, sok éven keresztül nem sérülnek.

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}