Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Otthonbűvész

Miért egyre népszerűbb a szórt purhab szigetelés?

Ha hőszigetelésről van szó, biztosan felmerül a purhab, mint lehetőség. Ez nem is csoda, hiszen jelenleg ez a technológia képezi a hőszigetelés csúcsát. Számos előnye van, ami miatt jóval hatékonyabb és jobb megoldás, mint a régi szigetelő megoldások.

Az egyik, és talán a legfontosabb szempont, ami miatt sokan választják a purhab szigetelés ezen formáját, hogy egyáltalán nem tartalmaz az egészségre ártalmas anyagot, amit a régi szigetelő anyagokról nem lehet elmondani. Szinte mindegyik tartalmaz valami káros anyagot, ellenben a purhabbal. 

A másik nagy előnye, hogy nem tömörödik vagy zsugorodik, vagyis évekig megvédi otthonunkat a nedvességtől, vagy egyéb korróziótól. Nem csoda hát, hogy napjainkban az egyik leggyakrabban használt hő –és vízszigetelő anyag lett.

A purhab felhordásához speciális egy speciális berendezés és egy speciális szórópisztoly szükséges, vagyis a csináld magad elv ebben az esetben nem érvényesül, mint sok más esetben. Mindenképp szakemberekre kell bíznunk a munkát. Ha már eldöntöttük, hogy ezt a szigetelő megoldást választjuk, adja magát a következő kérdés, melyik fajtát válasszuk? 

Zárt vagy nyitott cellás purhab szigetelés? Mi a különbség? 

Szórt purhab szigetelésből kétféle létezik a zárt és a nyitott cellás típus. A nyitott cellás purhab két vegyi komponens keverékéből áll, melynek reakcióideje meglehetősen rövid. Ennek köszönhetően minimális idő alatt kihabosodik, vagyis pár másodperc elegendő ahhoz, hogy elnyerje a végleges formáját.

A tapadása is kiváló, szinte bármilyen felületre feltapad, legyen szó betonról, fáról, vagy fémről, de még a párazáró fóliára is közvetlenül felkerülhet. Ez a szigetelésfajta tökéletesen zár. 

A zárt cellás purhab is hasonló módon működik, mint a nyitott cellás típusa, kiváló hő- és vízszigetelő tulajdonságokkal bír. A különbség  a cellák szerkezetében van. A zárt cellás típus egy sokkal szorosabb szerkezetet alkotó szigetelést hoz létre.

Emiatt lassabban is nyeri el végletes formáját, de amikor teljesen kihabosodik, 40-szeresére is képes megnőni a kezdeti térfogatához képest. Merevebb és sűrűbb a nyitott cellás pírhabhoz képest.

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}