Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Euro Truck Simulator

Irány Magyarország! - ETS2 Hungary Map telepítése

Nyilvánvaló, hogy Magyarország régóta megtalálható a Going East DLC-ben, ugyanakkor sokkal kevesebb várossal (pontosabban néggyel), és azok sincsenek igazán kidolgozva. Pont ezért Frank007, a mod készítője úgy gondolta, kis hazánknak egy külön térképet készít, ami jóval kidolgozottabb, és több várost is tartalmaz, mint amit a hivatalos DLC szolgáltat. Ebben a cikkben, ezen mod telepítését fogjuk elvégezni.

"Nulladik" lépés

Mielőtt elkezdenénk, be kell regisztrálni a RestaCar oldalára. Maga a map mellett, további fájlokat is le kell tölteni. A regisztráció roppant egyszerű, csak ki kell tölteni megfelelően. 

Ezek után nézzük meg az email címünket, hiszen egy megerősítő levelet kellett, hogy kapjunk. Ha nem találod, keresd meg a spam mappában!

Töltsük le!

Sikeresen beregisztráltunk, most szépen letölthetjük a szükséges fájlokat. Az összes modfájlt egy tömörített állományban tudjuk letölteni innen. Jelenleg támogatott verzió: 1.39

Bontsuk ki!

Az adott tömörített fájl letöltése után nincs más dolgunk, mint kicsomagolni. Rendelkezünk egy  .7z fájllal: HUNGARY_MAP_byFrank007_0.9.28a_1.3x.x.7z. Ahhoz, hogy ezt ki tudjuk csomagolni, szükségünk van a 7-ZIP-re.

Telepítsük!

Nyissuk meg a HUNGARY_MAP_byFrank007_0.9.28a_1.3x.x.7z fájlt.

Ezt a képet kell kapjuk:

Ezeket a fájlokat húzzuk be a C:\Users\Felhasználó\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod mappába. Ha mindent átmásoltunk, nyissuk meg a játékot. 

Hozzunk létre egy új profilt. Csak akkor, ha tényleg új profilt akarunk nyitni!

Töltsük ki az adatokat, majd kattintsunk a Modkezelőre.

Ezután keressük meg a modokat. Legegyszerűbben ezt a keresőmező "Hungary" kifejezéssel tudjuk megtenni, majd a képen látható módon a modokat tetszőleges sorrendben elhelyezni. Általam ajánlott sorrend:

Meggyőződtünk arról, hogy mindent helyes sorrendbe állítottunk, akkor erősítsük meg.

Ezzel még nem végeztünk. Ezután ki kell választanunk, hogy melyik Játékmodult használja a játék.

Ha mindent rendben találunk, kattintsunk a létrehozás gombra, és felfedezhetjük Magyarországot (legalább is, ami kész van)!

Térkép frissítése

Verzióváltás során általában a térkép is frissítésre kerül. Természetesen nem kell minden egyes alkalommal új profilt létrehozni. A lépések ugyanazok a fájlok elhelyezéséig, annyi különbséggel, hogy a régi térkép fájlokat töröljük ki.

A következő képpen rá kell csak kattintanunk a Mod Manager-re (magyar nyelv esetén Modkezelő).

Ezután a régi modokat egyszerűen szeddjük ki, és a fentiek alapján állítsuk be, mintha egy új profilra kellene.

A régi modokat így fogja megjeleníteni a törlés miatt.

 

Végszó

Remélem segített a cikk, bármi probléma esetén keress meg engem Discord szerverünkön! Térképpel kapcsolatos problémáidat jelezd a RestaCar oldalán!

galosik profilképe
Gálosi Kristóf @galosik Üdvözöllek profilomon! Jelenleg villamosipar és elektronikát tanulok. PLC programozó TruckersMP Staff tag Ha van kedved, dobj egy üzenetet!
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}